7 veidi, kā skaisti nolikt cilvēku pie vietas

Diemžēl sabiedrības kultūra ar katru gadu pazeminās, tāpēc nav nekāds brīnums, ka transportā, veikalos vai vienkārši uz ielas sastopam nekaunīgus cilvēkus.

Kā iemācīties nolikt pie vietas nekaunīgus cilvēkus

Ignorēšana un klusēšana

Vai vēlaties iemācīties, kā skaisti nolikt cilvēku pie vietas? Tad iemācieties, kā viņu ignorēt. Turklāt nemēģiniet paciest viņa rupjību, noslēdzoties sevī. Lielākā daļa agresoru tā ne tikai neapstāsies, bet palielinās savu dedzību. Ignorēšanai jābūt pēc iespējas demonstratīvai, visiem žestiem paužot, ka esat augstāk par situāciju, kurā esat nonākusi. Piemēram, ja jums nepārtraukti uzmācas jūsu priekšnieks, mēģiniet ignorēt visu, kas neattiecas uz jūsu darbu, izlaižot tikai tos komentārus, kas attiecas uz lietu.

Bet atcerieties, ka iecietība un ignorēšana ir pilnīgi dažādas lietas. Apbruņojieties ar miera spēku, un nepatīkamo situāciju skaits jūsu dzīvē strauji samazināsies līdz nullei.

Smaidi

Vēl viens spēcīgs ierocis, kas bieži vien var pārspēt pat ignorēšanu. Ja apzināta nevēlēšanās reaģēt uz trešo personu agresiju vai apvainojumiem var izraisīt cilvēkam īstu dusmu lēkmi, tad smaids ir pavisam cita līmeņa “ierocis”. Tas drīzāk apspiež agresijas izpausmi. Iespējams, esat pamanījuši situācijas, kad dažiem cilvēkiem atliek tikai pasmaidīt, un viss negatīvisms viņu virzienā uzreiz pazūd.

Ir cilvēki, kuru smaids var izraisīt pretējas sajūtas. Tāpat arī nejauciet smaidu un ņirgāšanos, pēdējais nav labākais veids, kā nomierināt konfliktsituācijas.

Spoguļa efekts

Viens no universālākajiem veidiem, kas darbojas gan kolektīvā, gan jebkurā sabiedriskā vietā. Tomēr vienīgais trūkums ir tas, ka tam nepieciešami apkārt esoši cilvēki, pat nejauši garāmgājēji. Personīgā sarunā tas darbojas daudz sliktāk, lai gan arī šajā situācijā to nevar saukt par nelietderīgu.

Pamats ir visas agresijas atspulgs pret to, kurš to rada. Piemēram, ja jums kaut kas nesanāk darbā un priekšnieks visā kolektīvā pastāvīgi nostāda jūs neērtā situācijā, izsakot biežas piezīmes, mēģiniet “atdot” visu atpakaļ. Jūs varat publiski lūgt, lai viņš jums parāda, kā to darīt pareizi.

Šī metode īpaši labi darbojas, ja esat pārliecināts par savu taisnību un pārzināt savu lietu. Tad, mēģinājis kaut ko darīt labāk par jums, agresors ļoti ātri saskarsies ar tādām pašām problēmām. Pēc tam viņš, visticamāk, jūs vairs netraucēs, lai gan šādi cilvēki bieži cenšas atrast citu iemeslu, lai izrādītu rupjību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka jebkuru situāciju var vērst pret cilvēku, tādējādi atbrīvojoties no viņa rupjības.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment