Pievienojiet to ziemassvētku kaktusa laistīšanas ūdenim, viņš uzreiz atgriezīs savus ziedus un apbērs jūs ar tiem visu gadu

Ziemassvētku kaktuss ir grezns zieds, kas zied no novembra beigām līdz janvārim. Violeti, violeti, balti, sārtināti, rozā, dzelteni pumpuri – un uz sniegputeņa fona. 

Skaistums! To sauc arī par Schlumbergera vai Ziemassvētku kaktusu, lai gan augs nav sukulents. Lai tas uz jūsu loga lieliski ziedētu līdz ziemas brīvdienām, laistīšana un mēslošana jāveic saskaņā ar stingriem noteikumiem. Pretējā gadījumā jūs neiegūsiet skaistus pumpurus.

Ziemassvētku eglīte gatavojas ziemas ziedēšanai visu gadu. Aprūpē tas ir diezgan nepretenciozs, taču nepieredzējušam dārzniekam augs var “gulēt” gadiem ilgi. Ja decembrists nezied, mēs palīdzēsim viņam tikt galā ar šo uzdevumu.

Ziemassvētku kaktuss: laistīšana

Ziedam nepatīk pārāk daudz dzert un nekavējoties sāk mest lapas. Ja esat pārlaistījis Ziemassvētku eglīti, mēģiniet nomainīt augsni un noņemt sapuvušās saknes. Laistiet to tikai tad, kad podā izžūst augšējais augsnes slānis. Aktīvās augšanas periodā no marta līdz augustam pietiks reizi 4 dienās.

No oktobra vidus līdz novembra beigām decembrists atpūšas un iegūst spēku. Šajā laikā to vajadzētu laistīt vēl retāk: reizi 10–14 dienās un nedaudz, burtiski pa tējkarotēm. Ja temperatūra saglabājas virs 15 grādiem, augu var laistīt ne biežāk kā reizi nedēļā. Decembrists ieradās pie mums no tropiem, kas nozīmē, ka viņam patīk gaiss ar augstu mitruma līmeni. Regulāri izsmidziniet augu.

Lasi arī: Kāpēc acs raustās: uz labu vai sliktu?

Lasi arī: Kā jūsu valdošā planēta ietekmē jūsu finansiālo stāvokli un karjeru?

Kā mēslot Ziemassvētku eglīti

Lai ziedam dotu enerģiju pumpuru augšanai, varat to barot. Oktobris ir ideāls šim jautājumam. Nav jāskrien uz veikalu – kvalitatīvu mēslojumu var pagatavot no ledusskapī vai aptieciņā esošā.

Daži efektīvi līdzekļi:

Parasta banānu miza. Šis dabiskais un ekoloģiskais mēslojums lieliski iekļaujas bezatkritumu koncepcijā! Mizu sagriež mazos gabaliņos un iemērc traukā ar ūdeni 1-2 stundas. Šajā laikā tas atbrīvos ūdenī visus mums nepieciešamos labvēlīgos vitamīnus un minerālvielas. Laistiet savu Schlumbergera ar dzērienu, kas bagātināts ar magniju, kāliju un fosforu, un tas atbildēs ar bagātīgu ziedēšanu.

Turpinājums nākošajā lapā….

Leave a Comment