Ievietojiet 40 kaltētas krustnagliņas ziepju gabaliņā: jūs būsiet apmierināts ar rezultātu

Dažas saimnieces dzīvoklim speciāli pērk ne vienu, bet pat četrus ziepju gabaliņus. Tas nav, lai taupītu.

Lieta tāda, ka ziepes var izmantot ne tikai roku mazgāšanai, bet arī citiem mērķiem. Piemēram, kukaiņu atbaidīšanai un pat līdzekļa vietā pret mikrobiem tualetes podā.

Protams, šajā gadījumā ziepes būs jāuzlabo. Paņemiet parastu gabaliņu ar jums patīkamu smaržu. Vēl jums vajadzēs kaltētas krustnagliņas.

Būs nepieciešami aptuveni četrdesmit krustnagliņu – ar šādu daudzumu pietiks, lai izgatavotu četras rindas. Tas ir tas, ko jūs darīsiet. Visai augšējai ziepju virsmai būtu jātop saspraustai ar krustnagliņām. Kāpēc izvēlēta tieši šī garšviela, jūs sapratīsiet tālāk.

Lasi vēl: Lūk, kādu sastāvdaļu noteikti nedrīkst pievienot kartupeļu pankūkām

Viens no izmantošanas variantiem – vienkārši ielieciet to skapī, kurā glabājas drēbes. Lieta tāda, ka krustnagliņu smaržu necieš kodes, tā nepatīk arī skudrām. Kaitēkļi vienkārši nebūs. Ja nepieciešams aizbiedēt odus, labāk izvēlēties lavandas ziepes – efekts būs lielāks.

Vasarā šādu gabaliņu var novietot pie atvērta loga vai lapenē pie vasarnīcas. Krustnagliņu ēteriskās eļļas atbaida arī odus, kuri centīsies turēties tālāk no šāda aromatizētāja.

Vēl viena ziepju ar krustnagliņām izmantošanas iespēja ir tualetes poda atsvaidzinātājs un dezinfekcijas līdzeklis. Šajā gadījumā mājās gatavotais līdzeklis jāievieto parastā medicīniskā maskā vai auduma maisiņā un pēc tam jāiemet tualetes podā.

Leave a Comment