Daudzas saimnieces kartupeļu pankūku gatavošanā pievieno miltus, bet velti.
Profesionāli kulinārijas eksperti stingri iesaka atteikties no šīs sastāvdaļas.
Kāpēc kartupeļu pankūkām nedrīkst pievienot miltus
Miltu dēļ pankūkas iznāk “gumijotas” un vidū slikti izceptas. Tas viss ir tāpēc, ka kartupeļi paši par sevi jau izdala cieti, un kombinācijā ar miltiem pankūku struktūra sanāk pliekana.
Pieredzējuši kulinārijas eksperti iesaka kartupeļu pankūkām pievienot tikai sīpolus un olas. Ar vienu olu ir pilnīgi pietiekami.
Ja vēlaties atsvaidzināt kartupeļu pankūku garšu, varat droši pievienot smalki sagrieztus zaļumus. Lieliski iederēsies pētersīļi, dilles, kinza.
Lai kartupeļi nekļūtu tumšāki, var pievienot ēdamkaroti skāba krējuma.
Lasi vēl: Ko stāsta saplēsts šķīvis, krūze un citi trauki
Miltus ieteicams pievienot tikai tad, ja gatavojat patiešām ļoti lielu apjomu ar kartupeļu pankūkām un ir nepieciešams, lai tās ilgāk uzglabātos. Šādā gadījumā var izmantot divas vai trīs ēdamkarotes miltu uz pusotru kilogramu kartupeļu.