Nosauktas galvenās tūrisma tendences 2024. gadam: ir daži pārsteigumi

Izdevums Travel Off Path paziņojis, ka 2024. gadā sāk dominēt jaunas tūrisma tendences, kas ir turpinājums pagājušā gada aktualitātēm. Eksperti ir identificējuši piecas galvenās no tām.

Galvenās tūrisma tendences 2024. gadam

Set-jetings

Viena no galvenajām ceļojumu tendencēm 2024. gadam ir sākusi dominēt jau kopš 2023. gada, kad pieauga popularitāte “set-jettingam” jeb ceļošanai uz vietām, kur tika filmēti iemīļoti TV seriāli un filmas.

Piemēram, Sicīlija (Itālija) bija viens no populārākajiem galamērķiem 2023. gadā, pateicoties TV hita “Baltais lotoss” panākumiem, Rumānija sāka kļūt par tendenci pēc populārā seriāla “Trešdiena” uzņemšanas, arī ceļotāji plūda uz Francijas galvaspilsētu, lai gūtu savu “Emīlijas Parīzē” pieredzi.

Lasi vēl: Tomātu mēslošana ar raugu 3 posmos: nevainojama raža garantēta

Alternatīvu meklēšana

2024.gadā budžeta ceļotāji meklēs pieejamākas alternatīvas populāriem galamērķiem, kas ir dārgāki un pārpildīti. Piemēram, Grieķijas Santorini varētu aizstāt Parosas sala, bet Anglijā Londonu varētu aizstāt Liverpūle.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Šie galamērķi piedāvā līdzīgu atmosfēru un pieredzi par zemāku cenu, turklāt tie bieži vien ir mazāk apmeklēti galamērķi, kuros nav vērojama tūristu pārbagātības negatīvā ietekme kā to populārākajos galamērķos.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment