Kāpēc mājās noteikti ir jāatnes lavandas pušķis un ko ar to var darīt

Šis zieds jau sen ir iekarojis visu planētas cilvēku sirdis. Tas ir ne tikai skaists, bet arī noderīgs un aromātiskas īpašības.

Šodien es pastāstīšu, kad lavandas zied un kā to izmantot mājās.

Katrs cilvēks, tiklīdz dzird vārdu Provansa, uzreiz iedomājas neierobežotus lavandas laukus maigi purpursarkanā krāsā.

Lavanda aug kā mazi krūmi un gādīgi dārznieki to stāda līdzenās rindās. Kādreiz tieši šis zieds pagodināja Francijas Provansu, un tur sāka ierasties tūkstošiem tūristu.

Mūsdienās, kad zied lavandas, miljoniem cilvēku nāk, lai fotografētos uz bezgalīgo purpursarkano lauku fona. Un šī darbība notiek tieši jūnija beigās un jūlija sākumā.

Kad zied lavandas?

Nesen lavandas lauki ir ieguvuši milzīgu popularitāti. Bet jums nav jādodas uz Franciju, lai tos redzētu.

Daudzi dārznieki amatieri stāda lavandas krūmus savos dārzos un zemes gabalos personīgai lietošanai. Galu galā lavanda ir mūžzaļš krūms, kas priecē aci visu gadu.

Jau senos laikos lavandu sāka izmantot kā antibakteriālu līdzekli. No lavandas tiek izgatavota arī ēteriskā eļļa, ko plaši izmanto kosmetoloģijā un parfimērijā.

Ir grūti atrast cilvēku, kuram nepatiktu šī brīnišķīgā zieda aromāts. Lavandas ziedus bieži izmanto arī maiga aromāta radīšanai mājās.

Ja vēlies savai mājai piešķirt komfortu un izcilu aromātu, tad lavandas pušķi vari ielikt tieši vāzē. Šis sastāvs priecēs jūsu acis visu gadu.

Lasi vēl: Kā laistīt hortenziju, lai tā mainītu krāsu un sulīgi ziedētu

Žāvējot tā nav jāliek ūdenī, lavanda nezaudē savas īpašības un var būt lielisks kaltēts zieds.

 

Mājsaimnieces bieži ievieto lavandas ziedus starp gultas veļas un apģērba komplektiem. Tas palīdz atbrīvoties no nepatīkamām smakām un piešķir tām smalku, maigu aromātu.

Lai to izdarītu, varat izgatavot nelielas paciņas ar lavandas ziediem. Tas tiek darīts ļoti vienkārši, un jūs varat tos izgatavot pats.

Lai to izdarītu, jums jāņem dabīgā auduma gabals, vēlams lins. Jūs varat uzšūt nelielu maisiņu un tajā iebērt dažus lavandas ziedus.

Vai arī varat vienkārši uzbērt ziedus un aizsiet auduma gabalu maisa formā, ja pie rokas nav adatas un diegu.

Lavandas lietošana mājās

Prasmīgās mājsaimnieces mājas dekorēšanai izmanto lavandas zariņus dažādās kompozīcijās. Tātad, vienkāršā veidā jūs varat izrotāt sveci vai stikla svečturi.

Šī metode ne tikai sniegs jums estētisku baudījumu no apceres par uguni, bet arī piepildīs jūsu māju ar patīkamu lavandas aromātu.

Laikā, kad zied lavanda, jūs varat iegādāties nelielu pušķi jebkurā tirgū. Šāds prieks nemaksā dārgi, taču tas ienesīs jūsu mājā tik daudz labuma un skaistuma.

No šī pušķa varat izgatavot arī sienas paneli no dabīgiem materiāliem.

Un, ja jums ir nedaudz laika un papildu materiāli, varat izgatavot talismanu lelli no lavandas pušķa. Bērni var tikt iesaistīti šādā jaunradē.

Viņiem noteikti patiks radīt skaistas lietas ar savām rokām. Un amulets ilgu laiku rotās un aizsargās jūsu māju.

Jau vairākus gadus aktuāls ir mājas dekors no dabīgiem materiāliem. Un kurš gan ir labāks laiks radošam darbam kā vasarā un iepriecināt sevi un savus mīļos ar skaistu mājas dekorāciju.

Leave a Comment