Šovasar es atklāju, cik daudzveidīgs un garšīgs var būt kabacis, un es nolēmu dalīties ar saviem atklājumiem un receptēm.
Kabacis ir neticami universāls dārzenis, kas lieliski iederas gan vieglās vasaras maltītēs, gan sātīgākos ēdienos.
Agrāk mēs vasaras dārzeņus vienkārši apcepām pusgredzenos un pasniedzām kā piedevu.
Tagad mūsu ēdienkarte ir pilna ar oriģināliem ēdieniem, piemēram, sātīgu kabaču kūku, neparastu dārzeņu ievārījumu tiem, kam patīk eksperimentēt, un jaunu favorītu – marinētiem kabačiem maisiņā.
Kabaču ēdienu daudzveidība
Kabaču kūka
Kabaču kūka ir īsts atradums tiem, kas vēlas pagatavot kaut ko sātīgu un oriģinālu.
Šī kūka ir ne tikai garšīga, bet arī ļoti barojoša. Kabači piešķir kūkai mitrumu un vieglumu, padarot to ideālu gan kā uzkodu, gan galveno ēdienu.
Dārzeņu ievārījums
Dārzeņu ievārījums ir neparasts, bet ļoti interesants veids, kā izmantot kabačus.
Tas ir lielisks papildinājums sieriem un maizei, kā arī interesants piedevas veids dažādiem gaļas ēdieniem.
Ievārījumā var izmantot dažādus garšvielas un aromātiskos augus, lai piešķirtu tam unikālu garšu.
Dārzeņu picas
Dārzeņu picas ar kabačiem ir veselīga alternatīva tradicionālajām picām.
Kabačus var izmantot kā picas pamatni, tos sajaucot ar olu un sieru un cepot līdz kraukšķīgai tekstūrai.
Pēc tam uz pamatnes var likt dažādas piedevas pēc izvēles – tomātus, papriku, sīpolus un citas dārzeņu kombinācijas.
Zupas un sautējumi
Kabači ir lieliska sastāvdaļa zupām un sautējumiem. Tie piešķir ēdieniem maigu garšu un krēmīgu tekstūru.
Kabači var pievienot gan dārzeņu zupām, gan gaļas sautējumiem, lai padarītu tos barojošākus un garšīgākus.
Kabaču maizes un deserti
Sarīvēti kabači var tikt izmantoti arī desertos, piemēram, kabaču maizē vai kūkās. Tie piešķir desertiem mitrumu un padara tos veselīgākus.
Kabaču maize ar riekstiem un garšvielām ir lieliska izvēle rudens un ziemas periodā, kad vēlaties baudīt kaut ko siltu un mājīgu.
Lasi vēl: Ja jūs esat viens no šiem zvaigžņu zīmju pārstāvjiem, jūs kļūsiet bagāti 2024. gada augustā
Eksperimentējiet ar marinādēm
Marinādes var būt tikpat daudzveidīgas kā pašas receptes. Izmantojiet dažādus garšaugus un garšvielas, lai piešķirtu kabačiem jaunu garšu.
Citrons, baziliks, timiāns un rozmarīns ir tikai daži no piemēriem, kā bagātināt marinādi. Iespējams, jums patīk pikantāki ēdieni? Pievienojiet čili piparus vai sarkano piparu pārslas.
Dalīsimies ar vienkāršu recepti ātram un garšīgam ēdienam, kas lieliski iederas vasaras pulcēšanās reizēs dabā ap ugunskuru. Un gatavot šo uzkodu mājās ir īsts prieks!
Kabači maisiņā
Jums būs nepieciešams:
2 kabači
1 sīpols
2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
0,5 tējkarotes medus vai cukura
1 tējkarote sāls
2 ķiploka daiviņas
1,5 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa
1 tējkarote Dižonas sinepju
Dilles vai pētersīļi pēc garšas
Šķir nākošo lapu un iepazīsties ar sagatavošanas soļiem…