Sagatavošana
Sāksim ar kabaču sagatavošanu. Rūpīgi noskalojiet dārzeņus un sagrieziet tos apmēram 3–5 mm biezos gredzenos.
Jāskatās, lai biezums būtu vienāds, jo pretējā gadījumā kabači marinēsies nevienmērīgi. Pēc tam ielieciet visus gabalus plastmasas maisiņā.
Tagad sasmalciniet dilles vai pētersīļus (var izmantot abus zaļumu veidus) un smalki sakapājiet nomizotos ķiplokus. Pēc tam nomizo sīpolu un sagriež to plānos pusgredzenos.
Pievienojiet visas sastāvdaļas maisiņā ar kabaci.
Pēc tam maisiņā pievienojiet sāli, medu vai cukuru pēc vēlēšanās un iecienītākās garšvielas.
Šeit nav nekādu ierobežojumu. Piemēram, ar kabačiem labi sader kūpināta paprika un svaigi malti melnie pipari.
Visbeidzot, maisiņā ielejiet saulespuķu eļļu un etiķi. Pēc tam cieši aizveriet maisiņu un labi sakratiet. Visas sastāvdaļas ir rūpīgi jāsajauc.
Ļaujiet kabačiem atpūsties vismaz 30 minūtes. Šajā laikā dārzenim būs laiks marinēties. Bet topošo uzkodu vislabāk šajā laikā ievietot ledusskapī. Gluži kā sulīga bārbekjū gaļa.
Starp citu, pēc tāda paša principa var marinēt kabaču nūdeles. Lai to izdarītu, vienkārši sagrieziet dārzeņu nevis gredzenos, bet plānās sloksnēs. Korejiešu burkānu nazis jums palīdzēs.
Padoms
Ja pie rokas nav etiķa, to var aizstāt ar citronu sulu. Šādam kabaču daudzumam pietiks ar 2 ēdamkarotēm produkta.
Turklāt jūs vienmēr varat eksperimentēt ar marinādi. Piemēram, pievienojiet savus iecienītākos svaigus garšaugus (kinzu, baziliku), aromātiskus itāļu garšaugus vai košu piparu maisījumu.
Padomi un triki
Kabaču uzglabāšana
Sarīvēti un sasaldēti kabači ir lielisks veids, kā baudīt šo dārzeni visu gadu.
Sarīvējiet kabaci, ievietojiet tos plastmasas maisiņos un sasaldējiet. Šādi jūs vienmēr varēsiet ātri un viegli pagatavot veselīgas un gardas maltītes, nezaudējot kabaču uzturvērtību un garšu.
Kā pagatavot kabaču pankūkas
Kabaču pankūkas ir klasisks veids, kā izmantot sarīvētus kabačus.
Lai pagatavotu kabaču pankūkas, sarīvētie kabači tiek sajaukti ar olu, miltiem un garšvielām, un tad cepti līdz zeltaini brūnai garoziņai.
Šīs pankūkas ir vieglas un pūkainas, ideālas gan brokastīm, gan vakariņām.
Lasi vēl: Griķu zupa mājsaimniecēm, kuras ir nogurušas no garām receptēm
Ziemas sezona un kabači
Ziemā var būt grūtāk atrast svaigus kabačus, taču tas nenozīmē, ka jums ir jāatsakās no šī garšīgā un veselīgā dārzeņa. Sasaldēti kabači ir lieliska alternatīva.
Tie saglabā visas savas uzturvielas un ir gatavi lietošanai jebkurā brīdī.
Kā atkausēt un izmantot sasaldētus kabačus
Pirms lietošanas sasaldētie kabači jāatkausē, jānosusina un tikai tad jāpievieno izvēlētajai receptei.
Atkausētus kabačus nav ieteicams atkārtoti sasaldēt, jo tas var pasliktināt to kvalitāti.
Kabaču veselības priekšrocības
Regulāri iekļaujot kabačus savā uzturā, jūs varat baudīt to daudzās veselības priekšrocības, vienlaikus baudot dažādus garšas piedzīvojumus.
Kabači ir zemu kaloriju dārzenis, kas ir lieliski piemērots tiem, kuri vēlas uzturēt veselīgu svaru.
Bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, kabači palīdz stiprināt imunitāti, uzlabot sirds veselību un veicināt gremošanu.
Kabači ir neticami daudzpusīgs un veselīgs dārzenis, kas piedāvā daudzas iespējas gardiem un barojošiem ēdieniem.
Neatkarīgi no sezonas, kabači var būt jūsu uztura neatņemama sastāvdaļa. Vasarā baudiet svaigus kabačus tieši no dārza, bet ziemā izmantojiet sasaldētus kabačus, lai izveidotu sulīgas pankūkas, maigus kastroļus, dārzeņu picas un daudzus citus ēdienus.
Izmēģiniet dažādas kabaču receptes un atklājiet jaunus veidus, kā iekļaut šo dārzeni savā ikdienas uzturā.
Kabači ir ne tikai veselīgs un barojošs ēdiens, bet arī iespēja būt radošiem virtuvē. Lai jums labi garšo un esiet veseli!
Pārkārtojot savu ēdienkarti un atklājot jaunas kabaču receptes, jūs ne tikai paplašināsiet savu kulinārijas zināšanu klāstu, bet arī nodrošināsiet sev un saviem mīļajiem gardas un veselīgas maltītes.
Marinēti kabači maisiņā ir tikai viens no daudzajiem veidiem, kā izmantot šo brīnišķīgo dārzeni, un es esmu pārliecināta, ka jūs atklāsiet vēl daudz citas garšīgas iespējas. Labu apetīti!