Vecmāmiņas recepte ļoti gardam kabaču ievārījumam ar citrusa augļiem

Pagājušajā nedēļas nogalē es devos uz vasarnīcu. Dārzā nogatavojās daudz dārzeņu un augļu, un mēs ar ģimeni pusi dienas pavadījām ražas novākšanai.

Pēc tam mana ģimene palika pie dabas, bet man bija jābrauc pie vecmāmiņas.

Viņa tiešām lūdza, lai atnesu viņai 15 kg kabaču. Sākumā biju pārsteigta, kāpēc viņai tik daudz vajag, bet, kad vecmāmiņa atgādināja, ar kādu gardumu viņa mani ziemā cienāja, sapratu, ko viņa gatavojas gatavot. Galu galā šis ir viens no maniem mīļākajiem desertiem!

Kabaču ievārījums

Es ļoti mīlu kabačus un agrāk domāju, ka no šī veselīgā dārzeņa varētu pagatavot daudzus ēdienus: ceptu, sautētu un ceptu uzkodām, pusdienām un vakariņām.

Kurš to būtu domājis, ka kabacis var būt arī brīnišķīgs deserts! Turklāt tie garšo pēc ananāsiem. Un sula, ko tie izdala, būs saldāka par nektāru.

Piedāvāju jums neparastu, bet neticami garšīgu recepti kabaču ievārījumam ar citrusaugļiem. Šis aromātiskais ēdiens patiks ikvienam, un pagatavošanas vieglums patīkami pārsteigs pat tos, kuriem nepatīk pavadīt daudz laika virtuvē.

Sastāvdaļas

1 kg kabaču

900 g cukura

2 apelsīni

1 citrons

Sagatavošana

1.Nomazgājiet un pēc tam nomizojiet kabaci. Tad izņem no tā sēklas un sagriež kabaci mazos kubiņos.

2.Pārejiet pie citrusaugļu sagatavošanas.

Nomazgājiet apelsīnus un citronu, kā arī sagrieziet tos kubiņos. Lai atvieglotu darbu, citrusaugļus varat samalt gaļas mašīnā.

3.Lielā bļodā ielieciet kabačus un citrusaugļus un apkaisiet ar cukuru. Ļaujiet tam nostāvēties 5 stundas vai vēl labāk uz nakti. Tas padarīs sastāvdaļas saldākas un atbrīvos sulu.

4.Trauku ar kabačiem un citrusaugļiem liek uz uguns un uzvāra, vāra uz lēnas uguns 4 minūtes.

5.Atdzesē maisījumu un vēlreiz uzvāra. Atkārtojiet gatavošanu 3 reizes.

Lasi vēl: Prognoze 2024. gada augustam no Andželas Pērlas: piemērots laiks, lai izprastu sevi un pieņemtu pareizos lēmumus saistībā ar savu nākotni!

6.Ielieciet gatavo ievārījumu iepriekš sterilizētās burkās un aizveriet vākus. Neapgāziet burkas!

Kabači ir viens no retajiem dārzeņiem, ko vislabāk ēst negatavus. Šim ievārījumam vajadzētu izvēlēties mazus kabačus, kas sver 100–200 g un 12–20 cm. Mizai jābūt gludai un plānai, bez bojājumiem, iespiedumiem un skrāpējumiem.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka lielie kabači ar biezu mizu, lielu skaitu sēklu iekšpusē un šķiedru mīkstumu ir pārgatavojušies.

Kabaču miza ir ļoti delikāta, tāpēc mazākās skrāpējumi un bojājumi noved pie dārzeņa straujas bojāšanās. Kabači jāglabā nemazgāti ledusskapī plastmasas maisiņā ne ilgāk kā vienu nedēļu.

Baudot šo ievārījumu ziemā, katrā karotē sajutīsi gabaliņu vasaras. Tas garšo ļoti neparasti, un, pateicoties citrusaugļiem, tā aromāts ir vienkārši vārdos neizsakāms.

Noteikti pamēģini pagatavot šo ievārījumu, būsi patīkami pārsteigts.

Labu apetīti!

Vai jums patika recepte? Neaizmirsti dalīties ar to ar saviem draugiem sociālajos tīklos!

Leave a Comment