Veikalā nenopirksiet, taču tos ir viegli pagatavot! Rieksti ar iebiezināto pienu, tā pati garša no bērnības!

Rieksti ir ideāls deserts gan svētku reizēm, gan ikdienas baudīšanai. To pagatavošana prasa nelielu piepūli, bet rezultāts ir patiesi apmierinošs un gards.

Ar šīs receptes palīdzību jūs varēsiet radīt kaut ko īpašu un gardu, ko novērtēs visi jūsu tuvākie. Izmēģiniet, eksperimentējiet un baudiet šo gardo desertu!

Nepieciešamās sastāvdaļas

Sviests – 200 grami

Cukurs – 100 grami

Olas – 2 gab.

Milti – 3 glāzes

Sāls – šķipsniņa

Soda – puse tējkarotes

Etiķis – viena ēdamkarote

Vārīts iebiezinātais piens – 1 kanna

Gatavošanas process

Sagatavošana

1.Sviesta un cukura samaisīšana: Lielā bļodā ievieto 200 gramus mīksta sviesta. Pievieno 100 gramus cukura un šķipsniņu sāls. Sāc maisīt sastāvdaļas, līdz tās veido vienmērīgu masu. Šis solis ir svarīgs, lai nodrošinātu, ka cukurs pilnībā izšķīst sviestā, radot krēmīgu tekstūru.

Lasi vēl: Kabaču groziņi: recepte neticami gardiem groziņiem no kabačiem

2.Soda un etiķis: Pievieno sodu (pusi tējkarotes) un aplej to ar vienu ēdamkaroti etiķa. Uzreiz iejauc šo maisījumu sviesta un cukura masā, rūpīgi samaisot. Slāpētā soda palīdzēs mīklai pacelties un kļūt vieglākai un gaisīgākai.

3.Olu pievienošana: Pievieno 2 olas un rūpīgi samaisa līdz vienmērīgai konsistencei. Olas piešķir mīklai struktūru un palīdz sasniegt nepieciešamo tekstūru.

Mīklas gatavošana

4.Milti: Izsijā 3 glāzes miltu, lai nodrošinātu, ka mīkla būs gaisīga un bez kunkuļiem. Pievieno izsijātus miltus bļodā esošajai sviesta, cukura un olu masai pakāpeniski, lai izvairītos no kunkuļiem.

Mīci, līdz veidojas mīksta un elastīga mīkla. Šis solis prasa pacietību un rūpību, lai nodrošinātu, ka milti tiek pilnībā iekļauti mīklā.

5.Bumbiņu veidošana: No iegūtās mīklas veido mazas bumbiņas. Šīs bumbiņas būs pamats riekstiem. Mīklas gabaliņu izmērs jāpielāgo rieksta formas izmēram.

Cepšana

6.Cepšana speciālā formā: Liec mīklas bumbiņas speciālā formā – uz gāzes uzkarsētā un ar sviestu ieziestā riekstu formā.

Cep līdz tās kļūst skaisti brūnas, periodiski apgriežot pannu, lai nodrošinātu vienmērīgu cepšanu no visām pusēm.

Šis process prasa uzmanību un pacietību, lai nodrošinātu, ka rieksti tiek izcepti līdz zeltainai krāsai un ir kraukšķīgi no ārpuses.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment