Mana vecmāmiņa šīs smalkmaizītes ar āboliem un rozīnēm gatavo katrus svētkus

Garšīgas un vieglas smalkmaizītes ar kokosriekstu sviestu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

2 tases universālo miltu

¾ tases baltā cukura

2 tējkarotes cepamā pulvera

1 tējkarote malta kanēļa

¼ tējkarotes sāls

½ glāzes kokosriekstu sviesta

1 liela ola

1 ½ glāzes nesaldināta ābolu mērces

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

1 glāze rozīņu

½ glāzes sasmalcinātu valriekstu (pēc izvēles)

Pirmais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 375 ° grādiem. Izklājiet 12 glāžu kēksiņu veidni ar papīra kārtiņām.

Otrais pagatavošanas solis:

Lielajā bļodā samaisiet miltus, cukuru, cepamo pulveri, kanēli un sāli.

Trešais pagatavošanas solis:

Izkausējiet kokosriekstu sviestu nelielā bļodā. Sviestā saputojiet olu un ielejiet miltu maisījumā. Iejauciet ābolu mērci un vaniļas ekstraktu. Iejauciet rozīnes un valriekstus – samaisiet mīklu.

Lasi vēl: Béarnaise mērce – īsts izaicinājums gardēžiem

Ceturtais pagatavošanas solis:

Ielieciet mīklu smalkmaizīšu formiņās.

Piektais pagatavošanas solis:

Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, viegli piespiežot 18-20 minūtes. Ļaujiet smalkmaizītēm atdzist apmēram 5 minūtes.

Šīs smalkmaizītes ir lieliska dāvana vai mielasts, smalkmaizītes ir viegli pagatavot un tās nezaudē savu garšu.

Smalkmaizītes var baudīt ar tēju nesteidzīgos brīvdienu rītos.

 

Lai labi garšo!

 

Leave a Comment