Aromāts ir sviestains un spilgts, ar labu līdzsvaru starp pikantumu un saldumu. Uzglabāt ledusskapī. Glabāts ledusskapī, greipfrūtu biezpiens uzglabājas apmēram 1 nedēļu, bet saldētavā – līdz 1 mēnesim.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 glāze svaigi spiestas greipfrūtu sulas, izspiestas caur sietu
1 vidēja lieluma greipfrūts – bez mizas
¼ glāzes baltā cukura
3 lieli olu dzeltenumi
1 liela ola
5 ēdamkarotes nesālīta sviesta – sagriezts kubiņos
Pirmais pagatavošanas solis:
Nelielā katliņā uz vidēji augstas uguns ielejiet greipfrūtu sulu un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Vāriet līdz sulas daudzums samazinās līdz apmēram 3/4 glāzes, 3 līdz 4 minūtes. Pārlejiet mērglāzē, lai nedaudz atdzistu; iemaisiet greipfrūtu miziņu.
Otrais pagatavošanas solis:
Sakuliet cukuru, olu dzeltenumus, pašu olu – bļodā līdz gludai masai. Ievietojiet siltu sulu olu maisījumā. Ielejiet visu atpakaļ katliņā un uzkarsējiet uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, līdz maisījums ir sabiezējis līdz silta pudiņa konsistencei un ir pietiekami biezs – 8 līdz 10 minūtes.
Lasi vēl: Padomi no zvaigžņu eksperta katrai zvaigžņu zīmei 2025. gada janvārim
Trešais pagatavošanas solis:
Izlejiet biezpienu caur sietiņu tīrā bļodā, lai noņemtu miziņu un vārītas olas gabaliņus. Siltajam biezpienam pievienojiet sviestu; maisiet līdz sviests ir izkusis un biezpiens ir gluds. Biezpienu atdzesējiet.