Neatkarīgi no tā, vai daudzi no mums ir vegāni vai gavē atcerieties šo ļoti garšīgās piedevas recepti, garšu kombinācija ir vienreizēja
Nav nekā sarežģīta, un šo ēdienu var atļauties ikviens, jo galvenās sastāvdaļas ir budžeta kartupeļi un bietes. Un kāpēc gan mēs agrāk neiedomājāmies tos vienkārši paņemt un izcept kopā?
Iegūsiet ļoti garšīgu, aromātisku piedevu un jaunu ēdienu, ko jūsu ģimene, iespējams, vēl nav izmēģinājusi. Un tas ir viegli pagatavojams, atliek tikai nomizot dārzeņus. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Soli pa solim gatavošanas instrukcija:
Kartupeļus sagriež uz pusēm un tad liek šķīvī. Bietes sagriež tāpat, var nedaudz plānāk. Cepšanas formas apakšu ietauko ar eļļu un izlases veidā izkārto kartupeļus un bietes.
Ieliek pāris ķiploku daiviņas, tās nav nepieciešams mizot. Uzber sāli un piparus. Var pievienot arī kādas savas iemīļotās garšvielas.
Izkārtojiet atlikušās bietes un kartupeļus līdz galam, atlikušos ķiplokus, virsū pārkaisiet trauku ar sasmalcinātām dillēm, pārlejiet pārējo augu eļļu (apmēram pusotru līdz divas ēdamkarotes).
Formu pārklāj ar foliju un liek uz pusstundu uz cepeškrāsni (ēdienam jābūt pagatavotam 180 grādu temperatūrā). Pēc pusstundas to izņem, noņem foliju un cep vēl 20 minūtes – līdz pilnīgai izcepšanai un lai iegūtu zeltainu nokrāsu.
Lasi vēl: Populārs, mutē kūstošs cepums, ko var pagatavot pat iesācējs ēst gatavošanā
Sastāvdaļas:
bietes – 300 g
kartupeļi – 600 g
nelobītas ķiploku daiviņas – 5 gab.
augu eļļa – 4 ēd.k.
dilles – 1 zariņš
sāls – pēc garšas
pipari – pēc garšas
Garnējums ir gatavs! Izņem ķiplokus. Aromāts ir pārsteidzošs! Reti kurš šādi apvieno kartupeļus ar bietēm, un velti. Pamēģiniet to pagatavot, un jūs sapratīsiet, kāds tas ir gardums. Labu apetīti!