Īrisi tiem, kam ir svarīgs veselīgs uzturs – bez cepšanas un tikai no 3 sastāvdaļām

Mums būs nepieciešami tikai 3 produkti, blenderis un pāris minūtes laika

Īrisi ir klasisks saldums daudzviet pasaulē, un dažādās valstīs tiem var būt lokālas variācijas, piemēram, pievienotas riekstu vai šokolādes garšas. Tātad, iepazīstieties ar “pareizajiem” īrisiem! Maz ticams, ka jums tā pietiks ilgāk par 2 stundām, īpaši, ja pie jums uz tējas tasi ieradīsies draugi. Ja jūs vēlaties ko saldu, bet nevēlaties uzņemt liekus kilogramus – mēs dalāmies ar jums ļoti vienkāršā deserta receptē.

Parasti tas tiek gatavots no cukura, piena, sviesta un dažreiz arī krējuma. Tās ir pazīstamas ar savu karamelizētu garšu un īpašo tekstūru, kas var būt vai nu mīksta un košļājama, vai cietāka, atkarībā no pagatavošanas metodes. Augstāk minētie produkti jau nu noteikti nav tie labākie, tāpēc mēs esam atraduši “noderīgākus” aizstājējus. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Soli pa solim gatavošanas instrukcija:

1.Banānus ievietojiet blenderī un pagatavojiet biezeni. 2.Pievieno kakao un vēlreiz sakuļ. 3Ievietojiet sviestu traukā un izkausējiet to, pārlejiet banāniem. Atkal ieslēdz blenderi. Rezultātā masa nav ļoti šķidra, bet gan blīva.


4.Formu izklāj ar cepamo papīru un ieliek tajā mūsu topošo īrisu. 5. Liekam to uz apmēram divdesmit minūtēm saldētavā.


6.Pēc tam to izņemam un sagriežam porcijās – pēc vēlēšanās kvadrātos vai taisnstūros. Karameļu struktūra izrādījās diezgan mīksta – to var ēst ar dakšiņu. Deserts ir maigs, viendabīgs un ļoti garšīgs.

Lasi vēl: Klasiskā franču karbonāde jau šķiet garlaicīga, tagad es to gatavoju daudz interesantāk

Sastāvdaļas:

Banāni (vidēja lieluma) – 2 gab.
kakao (ne ļoti tumšs, lai nesanāk rūgts) – 2 tējk.
kokosriekstu eļļa – 100 g
Maz ticams, ka šis kārums kādam varētu nepatikt. Vai neticat man? Tad pagatavojiet šādu īrisu ar banāniem un pārliecinieties paši. Lai labi garšo!

Leave a Comment