Pagatavosim ļoti vienkāršu, bet ļoti garšīgu ēdienu. Šķiet, ka receptē nav nekā īpaša, taču dažu negaidītu sastāvdaļu pievienošana padara to garšu neparastu un neaizmirstamu
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Svaigu maizes kukulīšu garozu iepriekš sasmalciniet blenderī. Pievienojiet blendera bļodā vistas krūtiņu vai vistas šķiņķīšus (tie būs treknāki, līdz ar to kotletes iznāks sulīgākas). Tā ir diezgan liesa, tāpēc ne vienmēr ir piemērota vārīšanai. Piemēram, kotletēm to labāk nelietot, bet citām gaļas ēdienu šķirnēm, kurām pievieno papildu sastāvdaļas, tā ir piemērota.
Pusi sīpola nedaudz sasmalcina, lai blenderim būtu vieglāk strādāt, un liek to bļodā kopā ar krūtiņas gabaliņiem un sasmalcinātu baltmaizes garozu. Ja sīpolu sasmalcināsiet iepriekš, blenderī sasmalcinot iegūsiet viendabīgāku maisījumu. Bļodā pievieno 1 olu un melnos piparus.
Labāk izmantot dažādu piparu maisījumu (pāris šķipsniņas). Nedaudz sāli un pievieno krējumu. Tā vietā maizi iepriekš iemērc tajā. Tagad sastāvdaļas var saputot blenderī. Iznāks nedaudz šķidrs maisījums, bet, tā kā tajā ir ola, gatavošanas laikā tā sarausies un neļaus gaļas bumbiņai sadalīties.
Gatavo kotletes nelielās porcijās iemērc miltos vai cietē un veido nelielas bumbiņas. Dziļā pannā uzkarsē augu eļļu. Kad eļļa ir sakarsējusi, ieliek tajā kotletes un viegli apcep no visām pusēm, bet ne līdz pilnīgai apcepšanai. Tad pagatavo mērci. Pannā ielej tējkaroti miltu un gabaliņu sviesta.
Kad sviests izkusis, pievieno skābo krējumu. Pannu uzkarsē uz lēnas uguns un pievieno nedaudz kaltētas piparmētras, lai mērcei piešķirtu interesantu garšu. Ielejiet skābajam krējumam pāris ēdamkarotes ūdens un pievienojiet adžiku. Kad mērce sāk vārīties, pārlej ar to cepšanas formā ievietotās kotletes.
Lasi vēl: Sulīgs heks cepeškrāsnī ar dārzeņiem siera un jogurta mērcē
Liek formu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem, uz 10-12 minūtēm. Tagad to var izņemt un pasniegt. To var pasniegt ar vai bez garnējuma.
Sastāvdaļas:
Vistas krūtiņa vai šķiņķīši
puse sīpola
1 ola
2 maizes maizes šķēles
10% krējuma (50 g)
150 g skāba krējuma
1 tējkarote miltu
1 tējkarote sviesta
1 tējkarote adžika
kaltētas piparmētras;
2 ēd.k. ūdens
augu eļļa
sāls, čilli piparu maisījums pēc garšas
Piestāvēs pie jebkurām piedevām – kartupeļu biezenis, makaroni, dārzeņi utt. Labu apetīti!