Vienkāršs cepetis podiņos no produktiem, kas vienmēr ir pa rokai

Ļoti vienkārša recepte ēdienam, ar kuru var tikt galā pat amatieris. Tas ir ideāli piemērots klusām ģimenes vakariņām vai nelielai trokšņainai kompānijai

Cepta gaļas sastāvs ir parastie vidējie produkti, kas atrodami jebkurā ledusskapī. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Sastāvdaļu sagatavošana:

Sīpolus sagriež puslociņos vai ceturtdaļās, izkausē sviestu un apcep, līdz tie kļūst zeltaini. Neaizmirstiet garšvielas sāli un maltus melnos piparus. Nomizotos kartupeļus un burkānus sagriež mazos kubiņos. Arī gaļu sagriež mazos gabaliņos. Sieru sarīvē uz rupjas vai vidēji rupjas rīves. Smalki sasmalciniet garšaugus.

Sagatavošanas darbi ir pabeigti, un tagad mēs esam gatavi gatavot ēdienu: Katra katla apakšdaļu izklājiet ar ceptiem sīpoliem. Nākamais slānis ir gaļa, pēc ievietošanas podos tās jāsāla un jāuzber pipari.

Virspusē liek kartupeļu un burkānu kārtu, pievieno arī nedaudz sāls un piparu. Uz kartupeļiem liekam sasmalcinātus garšaugus.

Katliņus piepilda ar krējumu, pietiek ar 50 g katrā. Pēdējais cepeša slānis būs rīvēts siers, nedaudz uzkaisa katrā katliņā. Noteikti pārklājiet traukus ar vāku vai foliju. Cepeškrāsns nav iepriekš jāuzkarsē, ielieciet podus aukstā cepeškrāsnī un ieslēdziet 180 grādos. Cepetis tiks gatavots 50 minūtes. Svarīgākais ir izcept kartupeļus, jo pārējās sastāvdaļas jau ir diezgan ēdamas.

Lasi vēl: Sulīgs heks cepeškrāsnī ar dārzeņiem siera un jogurta mērcē

Sastāvdaļas (aprēķinātas 4 porcijām, t. i., katliem):
kartupeļi – 700 g
burkāni – 200 g
sviests – 20 g
gaļa – 500 g (der jebkura, bet labāk izmantot fileju)
krējums – 200 g (tauku procentuālais daudzums nav svarīgs).
sīpoli – 2 gabali (lieli).
sāls un pipari
siers – 300 gr.
garšaugi dekorēšanai (pēc izvēles).

Var pievienot arī zaļos zirnīšus, bet daudzi tiem nedod priekšroku, tāpēc tas ir jūsu ziņā vai tos likt. Lai labi garšo!

Leave a Comment