Pelmeņi pannā – tas izklausās dīvaini, piekrītu. Bet jūs pat nevarat iedomāties, cik tas ir garšīgi! Krēmīga mērce, pikants parmezāna siers, tie būs jūsu mīļākie pelmeņi
Pelmeņu izvēlei jāpievērš uzmanība vairākiem svarīgiem aspektiem:
1. Sastāvs un kvalitāte. Gaļas saturs – augstvērtīgiem pelmeņiem gaļas daudzums pildījumā ir vismaz 50–70%. Izvairieties no produktiem, kuros norādīts “mehāniski atdalīta gaļa” vai “gaļas izstrādājums”.
2.Bez pārmērīgiem piedevām – izvairieties no pelmeņiem, kuros ir daudz stabilizatoru, garšas pastiprinātāju (piemēram, nātrija glutamāta) un konservantu.
3.Dabīgas sastāvdaļas – labākais variants ir pelmeņi ar minimālu sastāvdaļu sarakstu: milti, ūdens, olas, sāls, garšvielas un kvalitatīva gaļa.
4. Mīklas kvalitāte. Biezums – pārāk bieza mīkla var padarīt pelmeņus cietus un miltainus, savukārt pārāk plāna var saplīst vārīšanas laikā. Sastāvs – mīklā vēlams, lai būtu tikai milti, ūdens un olas, bez mākslīgiem uzlabotājiem.
Šie būs daudz garšīgāki par parastajiem vārītiem pelmeņiem! Un galvenais ir tas, ka šo izsmalcināto ēdienu ir ļoti viegli pagatavot.
Kā pagatavot:
Cepšanas pannā ielej ūdeni, pievieno sāli un lauru lapu. Ūdeni uzvāra (tas ir ātri), tad pievieno pelmeņus (saldētus) un vāra vēl 5 minūtes, nepārtraukti maisot, lai tie nelīp pie pannas. Ielejiet krējumu un vāriet vēl apmēram 10 minūtes. Ugunij jābūt vidējai vai zemai. Labāk izmantot treknāku krējumu, 20%. Bet tas ir jūsu gaumes ziņā, labi derēs arī parastās!
Pelmeņi ir gatavi, kad tie ir izvārījušies un mērce sabiezējusi. Precīzs gatavošanas laiks ir atkarīgs no pašiem pelmeņiem (no kādas gaļas tie gatavoti).Pelmeņus liek bļodiņās, pārlej ar mērci un pārkaisa ar rīvētu parmezānu. Iesaku izmantot parmezānu (vai citu izmantot protams arī citu sieru, bet tā garšos labāk).
Lasi vēl: Vienkārši iemērc cepumus pienā – ātrākā kūka ar diviem krēmiem bez cepšanas
Izmēģinām, esam sajūsmā un dodamies gatavot otro porciju! Mums notika tā: mēs pagatavojām vienu, bet uzreiz vajadzēja taisīt vēl vienu porciju, jo sanāca tik garšīgi (lai gan pret pelmeņiem ir ne visai laba attieksme). Šādi tie garšo lieliski.
Kas jums nepieciešams:
pelmeņi – apmēram 200 g
ūdens – 250 ml
krējums – 250 ml
lauru lapa – 1-2 gab.
sāls – pēc garšas
siers (man ir parmezāns) – 20 g apkaisīšanai
Labu apetīti! Izmēģiniet un dalāties ar vienkāršo recepti.