Maiga, bet tajā pat laikā stingra biskvīta rulete ar biezpienu un biezpiena krēmu


Ja jums garšo biezpiens tad jums ir paveicies, jo šis ir ļoti noderīgs un ķermenim svarīgs produkts, kas īpaši nepieciešams bērniem. Tieši tāpēc šo kūku iespējams ēst  nedaudz biežāk

Un, ja bērni rauc degunus un viņus vienkārši nav iespējams piespiest ēst biezpienu, pamēģiniet no tā pagatavot desertu, piemēram, šo biezpiena ruleti. Maiga, garšīga, vienkārši kūstoša mutē – kurš bērns atteiktos no šāda deserta? Un kā bonuss – tās priekšrocības! Un to ir ļoti viegli pagatavot. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Soli pa solim gatavošanas instrukcija:

Sāksim taisīt biskvītu pašai ruletei, jo tam vēl jāpaspēj atdzist. Vissvarīgākais ir ņemt mīkstu biezpienu, ja tas ir sauss, mīklu būs ļoti grūti mīcīt. Uzmanīgi un lēnām atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus liek traukā, pievieno ceturtdaļu glāzes cukura (pusi no norādītā daudzuma), miltus, cieti, vaniļas cukuru ar cepamo pulveri. Samaisiet.

Maisījumā iemaisa biezpienu. Maisījumam jākļūst viendabīgam. Tagad saputo baltumus ar granulētā cukura otro pusi. Ja jūsu mīkla ir pārāk šķidra, saputojiet baltumus, līdz izveidojas stingras putas (ja pārāk stingras, neputojiet pārāk daudz).

Ar vieglām kustībām no apakšas uz augšu uzmanīgi iecilā mīklā baltumus.

Uz cepešpannas uzklāj cepamo papīru un lej uz tās mīklu. Vajadzētu iegūt 1 cm biezu biskvīta taisnstūra formā.  Sagatavo cepeškrāsni, uzkarsējot to līdz 190 grādiem. Biskvītu cep apmēram 25 minūtes, un, lai noteiktu tā gatavību, novērtē tā krāsu. Tam vajadzētu kļūt zeltainam.


Novietojiet biskvītu uz auduma un vēl karstu sarullējiet stingrā rullī. Tieši šādā stāvoklī tam vajadzētu atdzist. Gatavosim biezpiena krēmu. Ievārījumu labāk ņemt no skābiem augļiem vai ogām, tas būs garšīgāks (radīs kontrastu ar saldo krējumu). Un krējuma pagatavošana ir elementāra – jums tikai jāsajauc visas iepriekš minētās sastāvdaļas līdz gludai masai.

Krēmam vajadzētu būt gatavam pusstundas laikā. Ja jūtat, ka krēmā ir pārāk daudz cukura, vienkārši samaziniet daudzumu. Mūsu biskvīts, sarullēts rullī, jau ir atdzisis, un no tā var viegli noņemt papīru, jo mīkla vairs nav lipīga.

Ar maigām kustībām, lai nesabojātu kūkas kārtu, atritiniet rullīti, cenšoties to nesalauzt. Uz tās virsmas vienmērīgā kārtā izklājam biezpiena krēmu. Atstājiet nedaudz krējuma, lai pārklātu biskvīta augšdaļu.

Vēlreiz uzmanīgi sarullējiet rullīti, pagriežot to ar šuves pusi uz leju. Pārklāj ar krējumu un ieliek ledusskapī uz stundu, lai krēms iesūktos.
Ruleti var izrotāt pēc vēlēšanās.

Lasi vēl: Vienkārši iemērc cepumus pienā – ātrākā kūka ar diviem krēmiem bez cepšanas

Varat veidot rakstu no putukrējuma, pievienot sukādes, marmelādi vai apkaisīt ar šokolādes skaidiņām, augļiem – ko vien vēlaties. Pasniedzot var nedaudz apgriezt galus – tā rullītis izskatīsies skaistāks un estētiskāk.

Sastāvdaļas:

Biskvītam:
olas – 3 gab.
cukurs – 0,5 glāzes (220 ml)
milti – 2 ēd.k.
ciete (vēlams kukurūza, bet derēs arī kartupeļu) – 4 ēd.k.
cepamais pulveris – 1 tējk.
vaniļas cukurs – 1 tējk.
biezpiens – 250 g

Krēmam:
biezpiens – 250 g
skābs krējums – 150 g
cukurs – 0,5 glāzes (220 ml)
skābs ievārījums – 3 ēd.k.
vaniļas cukurs – 1 tējk.

Cik skaista izrādās mūsu rulete! Maiga un mīksta, kā mātes skūpsts, un garša nedaudz atgādina ceptu siera kūku. Un kā var nemīlēt biezpienu tik greznā prezentācijā? Noteikti izmēģiniet to pagatavot, un jūs iemīlēsit šo recepti! Veiksmi jūsu virtuvē.

Leave a Comment