Pita ir ļoti garšīga, sātīga un ērta maize uzkodām. Tā ir ideāli piemērota jebkurām sviestmaizēm un kā piedeva pirmajiem ēdieniem, taču ne vienmēr to ir iespējams iegādāties tuvākajā veikalā
Mēs piedāvājam jums pārbaudītu pitas maizes recepti, kas vienmēr uzpūšas un veido tieši tādu kabatiņu pildījumam. Lai sasniegtu šo rezultātu, jums jāievēro tikai pāris vienkārši, bet svarīgi noteikumi, un garda pita vienmēr būs uz jūsu galda. Turklāt sastāvdaļas cepšanai ir pieejamas gandrīz katrā mūsu virtuvē, un tās ir vairāk nekā pieejamas. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas metode:
Dziļā traukā iesijā apmēram 600 g miltu un pievieno paciņu sausā rauga. Ja esat presētā rauga cienītājs, jums vajadzēs 25 gramus. Bļodā ar ūdeni izšķīdina cukuru un sāli. Ielejiet iegūto šķīdumu miltos un sāciet mīcīt mīklu. Procesa laikā pievienojiet augu eļļu. Atlikušos miltus pievieno pakāpeniski, galvenais “nesaspiest” mīklu, lai tā nekļūtu kā kurpju zole.
Mīklas bumbiņai jākļūst elastīgai un mīkstai, un tā var nedaudz pielipt pie rokām, bet nelipt pārāk daudz. Ar eļļu ieziestā bļodā to atstājam zem dvieļa uz pusotru stundu – mīklai vajadzētu “izaugt” divas vai pat 2,5 reizes.
Ja saimniecei mīkla ne pārāk labi padodas, var jaukt nevis ar rokām, bet ar mikseri. Ievietojiet bļodā visas sastāvdaļas, izņemot eļļu, un ieslēdziet ierīci. Un eļļu pievieno pakāpeniski, nepārtraucot maisīšanu. Pēc dažām minūtēm visam jābūt gatavam.
Pēc pusotras stundas uzrūgušo mīklu sadala divpadsmit daļās, veido bumbiņas un liek zem pārtikas plēves uz apmēram 15 minūtēm.
Pēc tam katru mīklas gabalu izrullējiet ne pārāk biezā plakanā kūkā, kuras augstums nepārsniedz 6 mm. Ja padarīsi tos biezākus, tie cepeškrāsnī neuzpūtīsies un iekšā nebūs kabatas.
Uz cepamā papīra liek divas vai trīs plātsmaizes (cik ietilps). Un uzmanība ir galvenais pitas noslēpums, pareizāk sakot, lai izdotos tās “kabatas”. Uzkarsē cepeškrāsni ar cepešpannu iekšpusē līdz maksimālajai temperatūrai. Kad tas ir pareizi uzkarsēts, mēs to atveram un ļoti ātri uzliekam papīru ar maizēm uz cepešpannas.
Un nekavējoties aizveriet durvis, lai siltums nekādā gadījumā neizplūstu. Cepiet pitu 7-8 minūtes. Kaut kur ap trešo minūti tās sāk uzpūsties. Nevajag maizi pārāk apbrūnināt, citādi pietiks ar nedaudz zeltainu krāsu.
Izņemam pitu no cepeškrāsns un pirms liekam cept nākamo partiju, vēlreiz uzkarsējam cepeškrāsni līdz maksimumam, pretējā gadījumā, kā minēts iepriekš, plātsmaizes neuzpūtīsies.
Sastāvdaļas:
kviešu milti, izsijāti – 700-750 g
silts ūdens – 450 ml
sausais raugs – 7 g (slapjais raugs 25 g)
sāls – 1 tējk.
cukurs – 2 tējk.
augu eļļa (jebkura) – 2 ēdamk.
Šīs ir garšīgās “maizes”, ko jūs pagatavojat paši savam rokām ir daudz, daudz garšīgākas. Maizes klaipa vietā un sviestmaizēm – tieši tas, kas nepieciešams. Pitu var izmantot kā servēšanas traukus svētku salātiem, ēst uzreiz vai sasaldēt vēlākai lietošanai. Tas ir ļoti ērti, un pats galvenais, tas ir izgatavots ar rokām. Un tas ir ļoti vienkārši un ātri, vai ne? Lai labi garšo!