Atklājam kā pagatavot ziedkāpostu sacepumu gluži kā iecienītajā ēdnīcā

Aukstā laikā cilvēki vienmēr cenšas sasildīties ar karstu zupu, tēju, kafiju un ēdieniem, kas tikko noņemti no plīts vai no krāsns. Mēs vēlamies, lai ēdiens mūs sasilda, bet tajā pašā laikā paliek noderīgs un veselīgs

Kam vajadzīgi papildu tauki un bezjēdzīgu ogļhidrātu pārpilnība? Un šajā gadījumā dārzeņu sacepums ar sieru ir tas, kas jums nepieciešams! Ne grama papildu eļļas, tauku vai majonēzes, karsta no plīts, aromātiska, maiga un ļoti ēstgribu! tieši tāds kā ēdnīcā. Un zem siera zelta garozas ir ziedkāposti. Pat ja jums tie nepatīk, pēc šī sacepuma jūsu viedoklis par šo dārzeni mainīsies, tas ir skaidrs. Lai dzīvo vasaras melodijas sniegotajiem, vēsajiem vakariem!

Soli pa solim sagatavošanas instrukcijas:

Kāpostus sadalām ziediņos – jo mazāki, jo ātrāk izcepsies. Mēs ievietojam tos sālsūdenī, un pēc tam, kad tas uzvārās, mēs gatavojam dārzeņus apmēram divas minūtes. Mums nav nepieciešams gatavot kāpostus, līdz tas ir gatavs. Izņemam ziedkopas un ļaujam nedaudz atdzist.


Pagatavo mērci. Sajauc jēlas olas ar jogurtu, skābo krējumu, sāli, maltiem melnajiem pipariem, kurkumu un muskatriekstu. Iespiediet tajā ķiplokus un ielejiet augu eļļu (to, kas jums patīk visvairāk). Visu kārtīgi sakuļ ar putojamo slotiņu, līdz masa kļūst pēc iespējas viendabīgāka.

Nedaudz izvārītos puķkāpostus liek cepamajā traukā, dārzeņus sadalot vienā kārtā. Ar iegūto mērci pārlej ziedkopas. Jūs varat izmantot karoti, bet daži cilvēki to vienkārši pārlej pāri. Mēs ievietojam savu topošo sacepumu krāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz standarta 180 grādiem – burtiski uz 15-20 minūtēm.


Kad pagājušas 15 minūtes, apkaisa kāpostus ar cieto sieru un liek atpakaļ cepešpannu vai formu cepeškrāsnī  vēl uz 10-15 minūtēm. Mums ir jāsasniedz šī dievišķā garoza. Siers ir apbrūnināts, izkusis un viss izskatās vienkārši grezni!

Lasi vēl: Gaļa ir tik mīksta, gluži kā sviests, kas kūst mutē – nevēlos vairs gatavot gaļu citādi, tikai šādā veidā

Sastāvdaļas:

vidēja izmēra ziedkāposti – 1 galva
vistas olas – 2 gab.
dabīgais jogurts – 3 ēdamk. l. (ar kaudzi)
20% skābs krējums – 1 ēd.k. l. (ar kaudzi)
cietais siers (veids, kas var labi kūst) – 100 g
ķiploku daiviņas – 2 gab.
augu eļļa (jebkura) – 2 ēdamk.
muskatrieksts – šķipsniņa
kurkuma – 1/2-1 tējk.
sāls – 1/2 tējk.
melnie pipari (malti) – 1/3 tējk.

Vai jūs teiktu, ka tie ir bezgaršīgi ziedkāposti? Ir pienācis laiks sēsties pie galda!  Garšīgi! Maigi dārzeņi un neticami garšīga mērce! Un majonēzi nevajag, mērce viegla, skābs krējums un šī siera garoziņa…!

Vienkārši dievīgi! Pat ja jūsu bērni neēd ziedkāpostus, maz ticams, ka kāds no viņiem atteiksies izmēģināt šādu skaistumu – tam ir tik ēstgribu rosinošs aromāts. Un, ja nesen esat ēdis kādu uzkodu, noteikti vēlēsities izmēģināt šo sacepumu. Lai jums veselība un jaukas vakariņas!

Leave a Comment