Kotletes uz frī kartupeļiem – neierasts, bet ļoti interesants gatavošanas un pasniegšanas veids


Parādīšu ļoti interesantus un dažādus ēdienu gatavošanas veidus no maltās gaļas un kartupeļiem. Visi ēdieni ir ļoti garšīgi

Viens ir lieliski piemērots svētku galdam, bet citi ēdieni ir lieliski piemēroti ikdienas uztura dažādošanai. Lietoju vienkāršus produktus, bet ēdieni garšo brīnišķīgi.

1. Kotletes ar kartupeļiem vienā pannā

Kartupeļus nomizo (4 gabali, lielāki par vidējo), sagriež strēmelītēs un pēc tam frī formā, lai noņemtu cieti, noskalo 3-4 reizes. Iemetam caurdurī. Nomazgātas kartupeļu standziņas cepot nelīp viens pie otra.

Bļodā sajauc malto gaļu (350 g, man ir cūkgaļa un liellopa gaļa), sāli, maltus piparus, uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu (1 vidējs sīpols), rīvmaizi (3 ēd.k., var izmantot mērcētu maizi). Uzkarsē eļļu pannā. No maltās gaļas (3 gab.) veido iegarenas kotletes un liek cepešpannā. Nevajag kotletes miltos ripināt.

Kotletes jau sākušas gatavoties. Kartupeļiem pievieno nedaudz sāli un piparus un samaisa. Mēs liekam kartupeļus uz cepšanas pannu blakus kotletēm. Cepiet starp vidēju un zemu temperatūru, neaizsedziet pannu. Cep, nepārtraukti apgriežot kotletes un maisot kartupeļus. Cepšanas laikā kartupeļi piesūcas ar sulu no maltās gaļas.


Tas prasīs 25-30 minūtes. Kotlešu gatavību pārbaudu ar gaļas termometru (ne zemāku par 71 grādu). Kotletes vēl var caurdurt, un, ja iztecēs dzidra sula, tad tās gatavas.

Ja vēlaties, apceptās kotletes pārkaisiet ar zaļumiem un nekavējoties pasniedz. Kotletes ir sulīgas, un kartupeļi ir zeltaini brūni. Šis ir ļoti garšīgs un aromātisks ēdiens.

2. Kotletes uz frī kartupeļiem

Malto gaļu (700 g, man ir cūkgaļa un vistas gaļa) ​​sajauc ar rīvētu sīpolu (1 gab.), rīvmaizi (4 ēd.k.), sāli un maltiem pipariem. Veido kotletes (6 gab.) un ātri apcep eļļā uz lielas uguns no abām pusēm (es gatavoju 3 litru cepešpannā). Pārnes uz šķīvi. Pēc kotletēm eļļā pievienojiet sasmalcinātu sīpolu (1 gab.) un apcepiet dažas minūtes.

Kartupeļus nomizo, sagriež strēmelītēs, liek cepešpannā, pievieno sāli, piparus (asumam pievienoju paprikas maisījumu) un apmaisa. Nomizoti kartupeļi sver 1,5 kg. Pielej karstu ūdeni (gandrīz nosedz kartupeļus), virsū liek kotletes, uzliek vāku un vāra uz mazas uguns 40 minūtes.

Pēc 40 minūtēm puse šķidruma iztvaikos un kartupeļi kļūs mīksti. Tas ir ļoti ērts veids, kā pagatavot pamatēdienu kopā ar piedevu. Pateicoties kopīgai vārīšanai, kartupeļi absorbē kotlešu aromātu un garšu. Ēdiens izrādās ļoti garšīgs un sātīgs.

3. Kotletes ar kartupeļu biezeni cepeškrāsnī

Kartupeļus (1,2 kg) nomizo, izvāra sālītā ūdenī līdz gatavībai un liek cepamajā traukā. Kartupeļus sasmalcina ar dakšiņu. Kamēr kartupeļi vārās, sajauc malto gaļu (500 g, izmantoju cūkgaļu) ar sasmalcinātu sīpolu (1 gab.), sāli, rīvmaizi (3 ēd.k.), maltiem pipariem un garšvielām (es izmantoju sauso adžikas maisījumu). Viegli samaisa, izveido 12 bumbiņas un liek uz kartupeļiem.

Bļodā sajauc tomātu pastu (2 ēdamkarotes ar kaudzi), sāli un maltus piparus. Mazās porcijās (apmēram 150 ml) pievienojiet ūdeni un samaisiet, lai mērce būtu šķidra skābā krējuma konsistence. Mērci pārlej kotletēm un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes.

Izņem kotletes un kartupeļus, apkaisa ar zaļumiem un pasniedz. Kartupeļi tiek mērcēti maltās gaļas sulā un izrādās ļoti aromātiski un garšīgi. Cepot, kotletes tomātu pastas dēļ neizžūst un kļūst ļoti maigas.

4. Kartupeļi ar kotletēm cepeškrāsnī

Skaists ēdiens, kas lieliski piemērots arī svētku galdam. Kartupeļus (5 gab., lielāku par vidējo izmēru) nomizo, pārgriež uz pusēm un nedaudz apgriež apakšu, lai tie būtu stabili. Ar tējkaroti izņem vidu un noslauka ar papīra dvieļiem. Mēs to nosūta karstā eļļā. Vāra uz vidējas uguns, līdz kartupeļi ir zeltaini brūni un mīksti (apmēram 25 minūtes).


Apceptos kartupeļus liek pannā, pievieno nedaudz sāls un šķipsniņu smalki sarīvēta siera (30 g). Malto gaļu (500 g, es izmantoju paštaisītu cūkgaļu ar sīpoliem un ķiplokiem) sajauc ar sāli, garšvielām un smalki sakapātiem pētersīļiem. Veidojam kotletes (30gab.) un 3gab. Liek kartupeļu laivās.

Lasi vēl: Orģinālā recepte pelmeņiem Āzijas stilā – aromātiski, pikanti un visai neierasti

Tomātu pastu (2 kaudzītes tējkarotes) sajauc ar ūdeni (10 ēdamkarotes) un pārlej kotletēm. Pa virsu pārkaisa ar smalki rīvētu sieru (40 g). Ķiršu tomātus (5 gab.) pārgriežam uz pusēm, liekam uz siera griezto pusi uz leju un viegli piespiežam. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 25-30 minūtes. Kartupeļus un kotletes liek uz šķīvja, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz uzreiz. Trauks sanāk ļoti sulīgs, garšīgs, sātīgs un skaists.

Tik daudz un dažādu ir iespēju kā padarīt vizuāli aizraujošāku mūsu ikdienas ēdienkarti, tapec ņem par labu šīs receptes, izmēģini un iepriecini ģimeni ar skaistam pusdienām. Lai labi garšo!

Leave a Comment