Slavenā siera kūka. Tās pagatavošanai ir daudz recepšu, un, protams, katrai kūkai vienmēr ir jauna garša. Mūs interesē klasiskais veids, kā pagatavot vienu no pasaulē populārākajiem desertiem – Ņujorkas siera kūku
Viens no populārākajiem desertiem pasaulē, kas sastāv no siera, cukura un citu sastāvdaļu kombinācijas uz kraukšķīgas pamatnes. Lai gan mūsdienās šim desertam ir daudzas variācijas, tā vēsture sniedzas vairākus tūkstošus gadu senā pagātnē. Pirmsākumi meklējami Senajā Grieķijā.
Tiek uzskatīts, ka jau ap 2000. gadu p.m.ē. grieķi gatavoja vienkāršas siera kūkas, kuras sastāvēja no siera, medus un miltiem. Šo kūku receptes tika izmantotas pat Olimpiskajās spēlēs, lai pabarotu atlētus un piešķirtu tiem enerģiju. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas metode:
Gatavosim cepumus:
Izkausē medu un ielej pienā, samaisa. Bļodā sajauc miltus, brūno cukuru, vaniļas cukuru, sāli un cepamo pulveri. Tad pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un ar rokām sarīvē drumslās. Konsistencē lej pienu un medu, mīklu mīca ar rokām. Sadala 2 daļās, sarullē desās, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
Pēc tam ļaujiet mīklai nedaudz sasilt. Izrullējiet desiņas 3-5 mm biezos taisnstūros. Cepamo paplāti izklāj ar cepamo papīru un liek uz tās izveidotos cepumus. Caurduriet tos ar dakšiņu. Cep 20 minūtes 180 ℃.
Sagatavosim pamatni:
300 g cepumu sasmalcina skaidiņās, pievieno 100 g mīksta sviesta. Cep kūku 24 cm diametra atsperu formā. Apakšā ieklāj cepamo papīru. Novietojiet pamatni apakšā un uz sienām. Saspiediet. Liek cepeškrāsnī uz 5 minūtēm 200 ℃.
Gatavojam pildījumu. Apvienojiet visas sastāvdaļas. Sieram jābūt istabas temperatūrā. Nedrīkst kult. Tas ir rūpīgi jāsamaisa, līdz tas kļūst viendabīgs. To var izdarīt, izmantojot virtuves kombainu.
Pēc tam iegūto masu lej veidnē un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm 200℃. Pēc tam samaziniet temperatūru līdz 105℃ un cepiet 1,5 stundas.
Lasi vēl: Kūka “Burve”, kas patiesi spēj uzburt īstu svētku sajūtu kā lieliem tā maziem gaviļniekiem
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
cepumi – 300 g
sviests – 100 g
Cepumiem:
medus – 110 g
piens – 140 ml
pilngraudu milti – 375 g
brūnais cukurs – 180 g
vaniļas cukurs – 9 g
cepamais pulveris – 1 tējk.
sviests – 100 g
sāls – 4 g
Pildījumam:
krēm siers – 900 g
cukurs (vai pūdercukurs) – 315 g
kukurūzas ciete – 18 g
krējums 20% – 135 g
olas – 3 gab.
dzeltenumi – 3 gab.
citrona miziņa – 3 g
citronu sula – 10 ml
vaniļas ekstrakts – 6 g
sāls – 5 g
Pēc tam izslēdziet cepeškrāsni un atstājiet kūku nedaudz atvērtā krāsnī uz 1 stundu. Ļaujiet pilnībā atdzist istabas temperatūrā un atdzesējiet 2-3 stundas. Labu apetīti!