Mēs iesakām pagatavot sulīgu un ļoti garšīgu makreli (skumbriju) savā sulā. Ņemot vērā izmaksas veikalā, izdevīgāk tas pagatavot mājās
Mēs gatavosim cepeškrāsnī. Gatavojam ar savām rokām, izmantojot ļoti vienkāršus produktus. Kopējais šādu zivju gatavošanas laiks būs aptuveni 3,5 stundas.
Tā ir zivs suga, kas pieder pie skumbrijveidīgo (Scombridae) dzimtas. Tā ir vidēja izmēra zivs ar iegarenu, vārpstveida ķermeni, kas pielāgots ātrai peldēšanai. Skumbrija ir ļoti populāra pārtikas zivs, pateicoties tās bagātīgajam omega-3 taukskābju saturam un spēcīgajai garša. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas metode:
Mēs sagriežam zivis: noņemiet spuras un iekšas. Tad jums ir nepieciešams mazgāt zivis un sagriezt to gabalos. Sīpolu sagriež pus gredzenos.
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus sagriež ripiņās. Bļodā liek skumbrijas gabaliņus, pievieno sāli un cukuru.
1,5 burkā ielej 100 ml ūdens, pievieno lauru lapu, piparu graudus, nedaudz ķiploku, burkānus un sīpolus. Pēc tam izklājiet zivju slāni, atkārtojot slāņus. Pēdējam slānim jābūt burkāniem. Virsū ielej augu eļļu. No folijas izgatavojam vāku.
Ievietojiet burku aukstā cepeškrāsnī, pēc tam iestatiet temperatūru līdz 200 ℃. Tiklīdz ūdens burkā sāk vārīties, samaziniet temperatūru līdz 160℃.
Lasi vēl: Smalkas nianses, kuras būtu jāzina, lai pagatavotu perfektu slaveno Alla karbonara
Sastāvdaļas:
Saldētas skumbrijas – 2 gab.
Sīpoli – 2 gab.
Burkāni – 1 gab.
augu eļļa – 30 ml
Ķiploki – 2-3 krustnagliņas
Lauru lapa – 2 gab.
Piparu graudi – 10-15 gab.
Sāls – 1 tējk.
Cukurs – 2 tējk.
Ūdens – 100 ml
Pagatavojiet 1 stundu. Izslēdziet cepeškrāsni un neizņemiet burku, kamēr tā nav pilnībā atdzisusi (vismaz 2 stundas).