Ceptu kartupeļu zupa -mazliet neierasta, bet izrādās ļoti garšīga un patiks visai ģimenei

Šodien pusdienās gatavosim īstu šedevru, kura nosaukumā apvienota gan zupa, gan piedeva – divi vienā! Vismaz tā tas izklausās

Tātad, vārīsim zupu no ceptiem kartupeļiem. Šī neparastā ēdiena ideja, kuru jūs, iespējams, nekad neesat gatavojis, ir iegūt maksimālu garšu no ceptiem kartupeļiem un pēc tam pārnest šo unikālo, bagātīgo garšu mūsu zupā. Tieši to mums māca šefpavārs, un viņš pastāstīja, kā pareizi pagatavot šo neparasto pirmo ēdienu, kas ir diezgan izplatīts Eiropas valstīs. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Soli pa solim sagatavošanas instrukcijas:

Cepšanai paredzētos kartupeļus sagriežam ripiņās, nosusinām, ar papīra salveti noņemot lieko mitrumu, lai ceptu vienmērīgi.
Cepamajā pannā, kurā tiks cepti kartupeļi, ielejiet rafinētu eļļu (nerafinētajā eļļā ir daudz piedevu un piedevu, kas var piedegt un putot, un mums vajag arī kartupeļu garšu, nevis eļļu). Mūsu uzdevums ir pareizi apcept un karamelizēt (bet ne sadedzināt) visas kartupeļa daļas (un pēc tam arī sīpolu), no tā atkarīga zupas garša.


Eļļai pannā jābūt pēc iespējas karstākai, lai kartupeļi apceptos, nevis vārītos. Galu galā, kad mēs ieliekam neapstrādātus kartupeļus eļļā, tauku temperatūra pazeminās.

Kartupeļus vienmērīgi jāsamaisa, lai eļļa pēc iespējas vairāk izkliedētos pa to virsmu un pēc tam ļautu kārtīgi apcepties no apakšas, un tad sāc tos apgriezt. Zupas galīgā garša ir atkarīga no šīs ceptās garšas. Samaisiet kartupeļus. Pagājušas kādas 10 minūtes, pieberam nedaudz sāli.

Kartupeļus nav nepieciešams sālīt pašā sākumā, pretējā gadījumā cepšanas process palēnināsies (sāls nedaudz bloķē cepšanas procesu). Kartupeļiem pievienojiet piparus, kas šobrīd samalti caur dzirnaviņām (tas padara tos aromātiskākus nekā tikai malti pipari). Kad kartupeļi pusgatavi, pievieno sakapātus sīpolus, kurus arī vajadzētu pēc iespējas apcept un karamelizēt.


Slepenās sastāvdaļas:

1. Cepšanas laikā pannas vidū uz eļļas liek 3 lauru lapas (attīra pannas vidu no kartupeļiem un sīpoliem). Ja nav pietiekami daudz augu eļļas, pievienojiet nedaudz vairāk. Lauru lapas garša tiek ievadīta kartupeļos caur augu eļļu.

2. Nedaudz vēlāk šeit pievienojiet sviesta gabalu. Principā tas uzlabo jebkura pirmā vai otrā ēdiena garšu, piešķirot tam samtainu tekstūru un maigumu. To var pievienot arī gatavošanas beigu posmā. Šīs 2 slepenās sastāvdaļas – lauru lapa un sviests – paceļ ceptiem kartupeļiem pilnīgi jaunu garšas līmeni.


Tātad, mēs uzmanīgi vērojam sīpolu, lai tas nepiedeg, jo, ja mēs to sadedzināsim, ēdiens būs rūgts. Ja atrodat apdegušu gabalu, tas nekavējoties jānoņem. Pēc 5 minūtēm pievienojiet smalki sagrieztu ķiploku, kas arī nedrīkst piedegt. Lauru lapa ieguvusi brūnganu krāsu – lapas apcep un iztvaicē.

Pievienojiet kartupeļiem šo “slepeno” sviesta kubiņu. Cep apmēram 7 minūtes, maisot. Mēs noņemam lauru lapu. Kartupeļi un sīpoli ieguvuši skaistu brūnganu krāsu. Ir pienācis laiks tiem pārliet ar buljonu. Kartupeļus liek katliņā. Ielejiet buljonu pannā, kurā cepti kartupeļi, uzkarsējiet un pannā ar kartupeļiem ielejiet cepamā ēdiena paliekas (tā ir labākā daļa) ar buljonu.

Katliņā ar kartupeļiem pielej vēl buljonu un ļauj zupai vārīties, līdz kartupeļi kļūst biezeni. Nepārtraukti maisa. Izmantojot karotes aizmuguri, paņemiet kartupeļus un rūpīgi samaisiet tos. Tālāk mums vajag zupas biezeni pagatavot ar blenderi. Ja zupu sākat blenderēt, kad kartupeļi tajā vēl nav 100% mīksti, no kartupeļiem izdalās ciete un sanāk pasta. Un tas negaršo labi. Tāpēc mēs gaidām, līdz kartupeļi izšķīst zupā.


Pievienojiet nedaudz sāls. Pavāri iesaka sālīt vairākos posmos. Ja to darīsit gatavošanas beigās, ēdienam būs izteikta sāļa garša, bet sastāvdaļas nebūs pareizi sālītas. Jebkura krēmzupa var piedegt, tāpēc zupu pastāvīgi maisām. Un degļa temperatūrai jābūt nemainīgai.
Kad kartupeļi kļūst mīksti kā vate, sāciet zupu sablenderēt ar iegremdējamo blenderi un vienlaikus samaisiet.

Kā mēs zinām, vai zupu esam pietiekami labi “sasmalcinājuši”? Paskatieties uz karotes aizmuguri, vai tajā nav sastāvdaļu gabaliņu vai graudiņu? Ja ir, mēs turpināsim. Pielej nedaudz buljona, zupai jābūt diezgan šķidrai Pievieno nedaudz sāli. Pievienojiet gabaliņu sviesta, lai iegūtu vēl lielāku elastību un krēmīgu, samtainu garšu. Un atkal sakuļ ar blenderi. Uzvāra zupu.

Lasi vēl: Smalkas nianses, kuras būtu jāzina, lai pagatavotu perfektu slaveno Alla karbonara

Sastāvdaļas:
Kartupeļi 5 bumbuļi
Vistas buljons
Rafinēta augu eļļa – kartupeļu cepšanai
Sīpols – 1 galva
Ķiploki – 2 daiviņas
Sviests – 250 g (vai iepakojums)
Sāls, melnie pipari
Lauru lapa – 3 gab.

Pēc tam zupa jāizkāš caur smalku sietu, lai nepaliek neviens graudiņš. Un viss ir gatavs! Pasniedziet un izbaudiet neparasto garšu.

COMMENTS

  • <cite class="fn">soap2day</cite>

    Hi my family member I want to say that this post is awesome nice written and come with approximately all significant infos I would like to peer extra posts like this

Leave a Comment