Pēc sarunas ar ekspertiem mums jāatzīst, ka visu laiku esam nepareizi uzglabājuši citronus.
Kā izvēlēties citronus
Nejaukt ar Meijera citroniem (kas ir mazāki, sulīgāki un oranži dzeltenā krāsā), “klasiskie” zelta standarta citroni, ko pārdod lielākajos mazumtirgotājos parasti ir vienas no trim šķirnēm. Neatkarīgi no precīzas citrona sugas izvairieties no mīkstiem, saraustītiem vai ar bojāšanās pazīmēm, piemēram, pelējumu.
Tā vietā meklējiet augļus, kas atbilst šādām pazīmēm, lai pārliecinātos, ka tie ir svaigi: bieza, spilgti dzeltena miza; ir smags savam izmēram; nedaudz padodas maigam spiedienam; izstaro spilgtu un patīkamu aromātu.
Kā uzglabāt citronus
Kad esat iegādājušies tos no pārtikas veikala, ir pienācis laiks tos droši uzglabāt tā, lai maksimāli pagarinātu to svaigo glabāšanas laiku. Lūk, kā uzglabāt citronus ar mizu, kā arī citronu šķēles vai pusītes.

Veseli citroni
Lai gan tas ir nedaudz siltāk nekā ledusskapja temperatūrā (40° grādos vai zemāka saskaņā ar pārtikas nekaitīguma ieteikumiem), ledusskapis ir daudz labāka izvēle nekā istabas temperatūra ilgākai uzglabāšanai.
Nesadalītu citronu uzglabāšana ledusskapī, īpaši siltākā klimatā, palīdzēs augļiem ilgāk uzglabāties. Ja jūsu mājā ir vēss vai jūs plānojat citronus izmantot diezgan ātri, iespējams, ka atdzesēt citronus nav nepieciešams.
Vispārējs noteikums ir, ka, ja vien neplānojat citronus izlietot dienas vai divu laikā, vislabāk tos uzglabāt ledusskapja atvilktnē. Tas ir tāpēc, ka zemāka temperatūra palīdz palēnināt citrona nogatavošanās procesu un saglabāt mitrumu un svaigumu.
Tā kā citroni ir jutīgi pret etilēna gāzi, ko dabiski rada daži citi produkti, jūs noteikti nevēlaties turēt citronus augļu bļodā vai grozā, kurā ir citi augļi. Iesakām ievietot nemazgātus, sausus citronus hermētiskā traukā un pēc tam novietot tos ledusskapja atvilktnē (vai jebkurā ledusskapja plauktā, ja trūkst vietas traukā). Lai gan tas ir pilnīgi droši, etilēns, ko rada tādi pārtikas produkti kā āboli, banāni, kauleņu augļi un tomāti, var paātrināt to svaigo produktu nogatavošanos, kas ir jutīgi pret etilēnu.
Lasi vēl: Šiem zvaigžņu zīmju pārstāvjiem 2025. gadā būs melnā līnija un grūtības, liecina Volodinas prognoze
Tomēr, ja jums ir izdevies iegūt dažus cietus, nepietiekami nogatavojušos citronus un cerat drīzumā no tiem izspiest sulu, citronu uzglabāšanai vislabākais variants var būt pretējais. Uzglabājiet tos istabas temperatūrā, un, lai patiešām paātrinātu to nogatavošanos, novietojiet citronus blakus banāniem vai citiem etilēna avotiem.
Sagriezti citroni
Pirms mizas noņemšanas vai sagriešanas citrona miziņā labi noskalojiet to zem vēsā, tekošā ūdenī. Kad citroni ir sagriezti, tie jānovieto ledusskapī. Centieties, lai citrona gabaliņi būtu pēc iespējas lielāki (piemēram, labāk pusītes nekā šķēles), lai saglabātu pēc iespējas vairāk mitruma.

Cik ilgi kalpo citroni?
Ja esat pieradis citronus turēt rokas stiepiena attālumā augļu bļodā – iespējams, jūs to pat izmantojat kā daļu no virtuves dekora -, var šķist, ka mainīt glabāšanas metodi uz ledusskapi ir apgrūtinoši. Taču, ja jūsu mērķis ir maksimāli izmantot galvenos izspiestos citronus, šī pārmaiņa atmaksāsies.
Salīdzinot ar istabas temperatūrā uzglabātajiem citroniem, kas kalpo aptuveni 1 nedēļu, atklājam, ka ledusskapī uzglabāti veseli citroni var kalpot līdz pat mēnesim.
Tas nozīmē mazāk pārtikas atkritumu un vairāk iespēju pagatavot medus citronu biezpiena pankūku, grieķu citronu kartupeli, citronu batoniņu un citronu sulu.
신뢰할 수 있는 카지노사이트를 찾는다면 먹튀감정사에서 검증하세요!