Šis atdzesētais deserts ir piesātināts ar kafijas un vaniļas garšu. Virsū pievienojiet espresso putukrējumu un šokolādē ietītas espresso pupiņas
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Kafijas Panna Cottas pagatavošanai:
1 3/4 tases tumši grauzdētas kafijas, atdzesētas līdz temperatūrai.
2/3 glāzes cukura
2 1/2 tējk. želatīna
2 tasītes bieza putukrējuma
2 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas pupiņu pastas
Šokolādē ietītas espresso kafijas pupiņas
Espresso putukrējuma pagatavošanai:
1 glāze bieza putukrējuma
1/4 tases pūdercukura
1 tējkarote espresso

Ievietojiet rameķīšus cepšanas paplātē
Seklajā cepamajā pannā vai paplātē izvietojiet astoņus sešdaļīgus ramekīnus vai krēma krūzes; atlieciet malā. (Ramekīni – espresso tasītes).
Apvienot kafiju un cukuru
Vidēji lielā katliņā sajauciet kafiju un cukuru. Sajauciet, lai cukurs izšķīstu. Kafijas maisījumu pārkaisiet ar želatīnu. Nemaisiet, ļaujiet nostāvēties 5 minūtes.
Iejauciet želatīnu
Kafijas un želatīna maisījumu vāriet un maisiet uz vidējas uguns, līdz želatīns izšķīst, 3 līdz 5 minūtes.
Lasi vēl: Gardi grauzdēts lasis ar slepeno piedevu, kas šīs vakariņas padarīs neaizmirstami gardas
Noņemiet no karstuma. Iejauciet putukrējumu un vaniļu. Ielejiet ramekinos. Pārsedziet un atdzesējiet 4 līdz 24 stundas.
Pievienojiet papildinājumus un pasniedziet
Pasniedziet ar Espresso putukrējumu un/vai šokolādē ietītām espresso pupiņām, ja izmantojat.

Atdzesējiet maisīšanas trauku
Pirms blietēšanas vismaz uz 30 minūtēm ievietojiet saldētavā vidēju bļodu un elektriskā miksera piederumus.
Sastāvdaļas
Atdzesētā bļodā sajauciet 1 glāzi auksta putukrējuma, 1/4 glāzes pūdercukura un 1 tējkaroti šķīstošā espresso pulvera. Ar elektrisko mikseri vidējā ātrumā sakuliet, līdz veidojas mīksti pīrādziņi.