Šajā viegli pagatavojamajā un garšas ziņā piesātinātajā makaronu ēdienā apvienojiet pavasara zaļumus ar labākajiem kulinārijas draugiem – bekonu, krējumu, citronu un sieru.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
150 g kūpināta speķa gabaliņi
nedaudz olīveļļas (pēc izvēles)
150 g pavasara zaļumu
2 ķiploku daiviņas – sasmalcināts
šķipsniņa čilli pārslu
200 g makaroni
100 ml dubultā krējuma
2 olu dzeltenumi
30 g parmezāna – rīvētu, plus papildu ēdienam, lai pasniegtu
1 citrons – nomizota miziņa un izspiestas sulas
50 g svaigi nomizotu vai saldētu zirņu

1. solis
Uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns, ieliec tajā speķi un atstāj uz 5 minūtēm, līdz tie kļūst kraukšķīgi un daļa tauku ir izkususi pannā. Ja panna šķiet sausa, pievienojiet nedaudz eļļas.
2. solis
Atdaliet pavasara zaļumu kātiņus no lapām, tad kātiņus smalki sagrieziet, lapas sarullēsiet un sagrieziet lentēs. Kātiņus, ķiplokus un čilli pievieno speķa gabaliņiem pannā un vāri 2-3 minūtes, lai tos mīkstinātu.
3. solis
Tikmēr uzkarsē lielu katlu ar sālītu ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai.
Lasi vēl: Ķīniešu zvaigžņu prognoze 12. martam: Pūķiem – bailes, Zirgiem – dusmas
Pievieno makaronus un vāri, ievērojot iepakojuma norādījumus. Pievieno makaroniem zaļumu lapas 1 min. pirms vārīšanas laika beigām.

4. solis
Krējumu, olu dzeltenumus, parmezānu un citrona miziņu kopā ar garšvielām samaisiet atsevišķā traukā.
5. solis
Nosusiniet makaronus un zaļumus, paturot krūzīti cieti saturoša ūdens. Ielieciet makaronus un zaļumus pannā kopā ar bekona maisījumu, pēc tam samaziniet temperatūru un ielejiet krējuma maisījumu. Pievienojiet zirnīšus, nedaudz ielejiet atvēlētā makaronu ūdens un izspiediet citrona sulu. Gatavojiet dažas minūtes, līdz mērce pietiekami sabiezē, lai pieliptu pie makaroniem, un līdz zirņi ir izvārīti. Pasniedziet, ja vēlaties, pārkaisot ar parmezānu un čilli pārslām.