Salāti “Maigums” ar vistu un žāvētām plūmēm

Salāta nosaukums pats par sevi izsaka visu! Maigi, mutē kūstoši salāts ar pikanti skābenām žāvētu plūmju notīm un riekstu saldumu

Šie salāti pārsteigs ar savu garšu un sātīgumu ne tikai maigas sievietes, bet arī spēcīgus vīriešus. Plūmes dod papildus krēmīgumu, skābumu un nedaudz arī rūgtumu.

Pagatavošanas apraksts:

Šodien dalīšos ar jums receptē, kā pagatavot salātu “Maigums” ar vistu un žāvētām plūmēm. Neskatoties uz tā košo un “pūkaino” izskatu, šie salāti būs lielisks papildinājums div vientulības vakariņām. Viegls, bet sātīgs – tas ļaus jums izbaudīt vakaru pie galda, neatstājot smaguma sajūtu kuņģī. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

1. Sagatavojiet nepieciešamos produktus. Vistu novāriet līdz gatavībai un atdzesējiet. 2. Olas novāriet un notīriet no čaumalas.3. Žāvētās plūmes pārlejiet ar karstu ūdeni un atstājiet uz 10 minūtēm, pēc tam nosusiniet caurdurī.  4. Ja esat iegādājušies jau attīrītus riekstus, noskalojiet tos zem tekoša ūdens un nosusiniet.


5. No vistas kājiņām noņemiet ādu un sasmalciniet gaļu. Žāvētās plūmes smalki sagrieziet. To pašu izdariet ar riekstiem. 6.Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saspaidiet ar dakšiņu, bet baltumus sarīvējiet uz rīves. Gurķi smalki sagrieziet.


Salātu kārtošana: Salātus izkārtojiet slāņos šādā secībā: vistas gaļa, žāvētās plūmes, rieksti, olu baltumi, gurķi un olu dzeltenumi. Katru slāni, izņemot augšējo, viegli pārklājiet ar mērci.

Lasi vēl: Oriģināla kūka “Zebra” ar divkrāsu biskvītu kā krāšņs prieks jūsu bērna ballītei

Sastāvdaļas:

Vistas gaļa – 350 g
Gurķis – 1-2 gab.
Žāvētās plūmes – 150 g
Rieksti (Indijas vai valrieksti) – 70 g
Olas – 4 gab.
Mērce (majonēze + skābais krējums) – 100 g
Porciju skaits: 5
Uzturvērtība (uz 100 g):
Kaloritāte: 207 kcal
Olbaltumvielas: 13 g
Tauki: 14 g
Ļaujiet salātiem nedaudz ievilkties un pēc tam pasniedziet galdā. Labu apetīti!