Ir brīži, kad nav laika gatavot, vai ēstgriba ir tik liela, ka nav spēka pagatavot kārtīgu maltīti, šādos brīžos var izlīdzēties ar uzkodām.
Pietiek, ja mājās ir maize un mēs piedāvājam 4 viegli pagatavojamus smērējumus uz maizes, lai viegli un ātri remdētu izsalkumu.
Var ēst ar karoti: mājās gatavota kausētā siera recepte 15 minūtēs
Lielveikalu plauktos ir daudz dažādu kausēto sieru šķirņu, kas lieliski papildina visas brokastis vai uzkodas. Galvenā redaktore noskaidroja, ka kausēto sieru mājās var pagatavot dažu minūšu laikā.
Mājas kausētais siers neatpaliek no veikala, jo to var pagatavot ne tikai krēmīgu, bet arī pikantu, pēc garšas pievienojot nedaudz garšvielu.
Sastāvdaļas:
Biezpiens (9 g) 500 g
Olas 2 gab
Kausēts sviests (82 g) 100 g
Sāls 1 tējk
Citronskābe 1/3 tējk
Soda 1 tējk
Skābs krējums (ja nepieciešams) 80-100 g
Pagatavošana:
Pirmā lieta, kas jums jādara, ir sagatavot biezpiena masu. Biezpienam pievieno olas, sodu, citronskābi un sablendē viendabīgā masā. Pievienojiet izkausētu sviestu un vēlreiz izmantojiet blenderi, līdz maisījums sasniedz vienmērīgu konsistenci.
Lasi vēl: Ideāla budžeta uzkoda, kas pazudīs 1 sekundes laikā
Biezpiena masu liek katliņā ar biezu dibenu un karsē uz lēnas uguns 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Tālāk maisījumu noņem no uguns, pievieno saldo krējumu un visu kārtīgi sakuļ ar blenderi. Bāze ir gatava!
“Atkarībā no biezpiena masa var nesabiezēt, drīzāk izkausēt un tāds būs vajadzīgās konsistences biezpiens. Neuztraucieties, var gadīties arī tā. Šādā gadījumā saldā krējuma pievienošanu var izlaist, bet vienkārši vēlreiz sakult ar blenderi un atstāt ledusskapī,” iesaka Albīna.
Kausētajam sieram varat pievienot garšaugus, garšvielas vai sēnes.
Neaizmirstami garšīgs smērējums no 2 sastāvdaļām: ļoti garšīga recepte
Pagatavosim visgardāko sīpolu smērējumu. Neticami vienkārša un garda recepte, ar kuru varat pārsteigt visus savus mīļos.
Šis vienkāršais grauzdiņu smērējums patiks daudziem, jo tas ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojams.
Jums būs nepieciešams:
Violetais sīpols – 400-450 g
Cukurs – 2 ēd.k
Ūdens – 100 ml
Ābolu sidra etiķis vai vīna etiķis – 50 ml
Sāls – 1 tējk
Eļļa – 2-3 ēd.k
Tuncis eļļā vai savā sulā – 1 bundža
Krējuma siers
Majonēze – pēc garšas
Pagatavošana
Sīpolu nomazgā, nomizo un sagriež pusgredzenos. Sīpolu liek sausā pannā, pievieno sviestu un cukuru un, nepārtraukti maisot, apcep 3 minūtes. Tālāk sāliet sīpolu, ielejiet ar ūdeni un etiķi. Sīpolu apcep, līdz mitrums iztvaiko. Sīpolu ievieto atsevišķā traukā un ļauj nedaudz atdzist.
No tunča kārbas notecina visu šķidrumu un pievieno sīpoliem. Pievienojiet arī krējuma sieru un majonēzi pēc garšas un vēlmes.
Uz grauzdiņiem uzklājiet sīpolu un tunča smērējumu un izrotājiet ar olīvām vai parmezāna siera šķēli. Pasniedz ar kraukšķīgiem grauzdiņiem.
Neticami garda sviestmaize: gatava 5 minūtēs
Sviests ir viens no visizplatītākajiem produktiem, ko izmanto sviestmaižu un uzkodu gatavošanā. Ja jums ir apnikušas parastās sviestmaizes ar gaļu, avokado vai zivīm, mēs iesakām pagatavot smērējumu ar sviestu un bekonu.
Sastāvdaļas:
Sviests – 200 g
Bekons – 150 g
Lociņi – 70 g
Ķiploki – 3 daiviņas
Sāls, malti pipari, kūpināta paprika – pēc garšas
Lasi vēl: Visi par to aizmirsa: ļoti garšīgi salāti, kas pagatavoti no 3 slepenām sastāvdaļām
Pagatavošana:
Vispirms labi sakarsētā pannā jāapcep mazās strēmelītēs sagriezts bekons. Vāra, līdz visi liekie tauki ir izkusuši.
Pēc tam pārlieciet bekonu uz salveti vai papīra dvieli, lai noņemtu eļļu.
Nākamais solis ir smalki sagriezt sīpolu un pievienot to sviestam, kam jābūt istabas temperatūrā. Pievienojiet bekonu un garšvielas pēc garšas. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa, liek traukā un liek ledusskapī sastingt.
Gatavo smērējumu var izmantot ne tikai grauzdiņiem. Bekona sviests var būt arī lielisks papildinājums kartupeļiem, makaroniem vai citiem graudiem.
Dievišķā maize, kas pagatavota no pamatsastāvdaļām: 5 minūšu pagatavošanai
Ja vēlaties kaut ko garšīgu, bet nav laika vai vēlēšanās ilgi stāvēt pie plīts, varat pagatavot pastēti no šprotēm un olām. Mēs piedāvājam recepti gardam maizes smērējumam, ko var pagatavot dažu minūšu laikā.
Lai pagatavotu neticamu pastēti, jums būs nepieciešami tikai daži priekšmeti, kas atrodami ledusskapī.
Sastāvdaļas:
Vārīta ola – 1 gab
Kausēts siers – 1 gab
Sviests – 100 g
Brētliņas – 1 kanna
Zaļumi
Vispirms jāizvāra ola, jānomizo, jāatdzesē un jāieliek blendera traukā. Tālāk traukā liek kausēto sieru, sviestu un pievieno galveno sastāvdaļu – šprotes. Pirmkārt, jums ir jāiztukšo liekā eļļa.
Lai pastēte garšotu “svaigi”, mēģiniet iemest dažus garšaugus, kas jums patīk. Mēs pievienojām pētersīļus. Vēlāk visu vajag sakuļ līdz gludai vienmērīgai masai.
Šo brētliņu un olu pastēti var pasniegt ar maizi, bageti vai grauzdiņiem. Tas būs lielisks variants kā uzkodas vai kā papildēdiens pusdienās.