Oriģināla kūka “Zebra” ar divkrāsu biskvītu kā krāšņs prieks jūsu bērna ballītei

Patiesi oriģināla, skaista un ļoti garšīga kūka “Zebra”. Krāsu var izvēlēties kādu vēlas – atbilstoši noskaņai un vēlmēm

Klasisks deserts ar hipnotizējošu rakstu. Kūka “Zebra” ir īsts vizuālais un garšas meistardarbs, kas apvieno gaisīgu vaniļas un aromātisku biskvītu svītrainā, hipnotizējošā rakstā. Šis deserts ne tikai pārsteidz ar savu izskatu, bet arī iekaro sirdis ar maigu, sulīgu tekstūru un izsmalcinātu garšas līdzsvaru.

Pagatavošanas process ir tikpat aizraujošs kā kūkas baudīšana – mīkla, kas iepildīta kārtu pēc kārtas, veido unikālu zīmējumu, kas katru gabaliņu padara par nelielu mākslas darbu. “Zebra” ir lieliska izvēle gan ikdienas baudījumam, gan īpašiem mirkļiem, jo tā vienlaikus ir vienkārši pagatavojama un eleganta. Šodien apskatīsim recepti, kā pagatavot biskvītu ar svītrām. Tas ir īsts skaistums!

Kūkas pagatavošana:

Izmantojot mikseri, sajauciet olu dzeltenumus ar cukuru, aromatizētāju un ūdeni. Tālāk pievienojiet augu eļļu, cepamo pulveri un miltus. Beigās pievieno biezā masā saputotus olu baltumus un visu kārtīgi samaisa viendabīgā mīklā. Sadaliet mīklu 3 vienādās daļās un ar pārtikas krāsvielu iekrāsojiet tās rozā, melnā un baltā krāsā.


Mums būs nepieciešamas 2 cepamās formas. Ieeļļojiet tās ar eļļu un katrā ielieciet pusi mīklas: centrā ielieciet nelielu baltās mīklas daļu, pēc tam ielieciet daļu rozā mīklas un tās centrā daļu melnās mīklas. Mēs atkārtojam soli pa solim, līdz mīkla beidzas.


Mīklu cep 60 minūtes 150 °C temperatūrā. Ļaujiet biskvītam atdzist un nogrieziet augšējo daļu, lai kārtas būtu plakanas.
Tagad mēs saliekam kūku: pārklājiet slāņus ar balto sviesta krēmu un pēc tam pilnībā pārklājiet ar to kūku.

Desertu uz īsu brīdi liek ledusskapī. Sagrieziet melno mastiku (to ir jāpērk atsevišķi veikalā) nelīdzenās sloksnēs un pilnībā pārklājiet ar tām kūku, lai tā izskatās pēc zebras ādas.

Lasi vēl: Noskaidro kādas iezīmes bērni manto no mātes un kādas no tēva

Lai pagatavotu divu krāsu Zebra kūku ar krējumu, mums ir nepieciešams:

Sastāvdaļas:

10 olu dzeltenumi
300 g cukura
1 ēdamkarote vaniļas aromatizētāja
100 ml ūdens
400 ml augu eļļas
3 tējkarotes cepamā pulvera
800 g miltu
10 olu baltumi
pārtikas krāsviela (balta, melna un rozā)
Dekorēšanai:
sviesta krēms – rozā un balts
melna mastika

Visbeidzot, ja vēlaties, varat dekorēt kūku ar rozā sviesta krēmu: izmantojot konditorejas maisiņu, ielieciet nelielas krējuma porcijas gar apakšējo malu.