Pagatavošanai nepieciešams pavisam maz laika, bet rezultāts pārsteidz ar savu maigumu un gaisīgumu
Nosaukumu esmu ieguvusi vēl no savas vecmāmiņas – bērnībā man ļoti patika tos ēst, dzerot klāt kakao. Starp citu, tie neapkalst pat nākamajā dienā. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
PAGATAVOŠANAS VEIDS
Bļodā ielejam 400 ml kefīra – labāk izmantot treknāku, es ņemu ar 2,5% tauku. Iesitam 2 olas, pievienojam 1/3 tējkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukura un 1 paciņu vaniļas cukura.
Nomēram 400 gramus miltu, pievienojam 1 paciņu (12 g) ierauga un labi samaisām miltus ar ieraugu. Tagad pievienojam izsijātus miltus ar ieraugu kefīram un sajaucam. Mīklai jābūt nedaudz biezākai nekā pankūku mīklai.
Mīkla ir gatava. Katliņā vai dziļajā pannā ielejam augu eļļu apmēram 1–2 cm augstumā, labi uzkarsējam un pēc tam samazinām uguni līdz vidējam līmenim. Pannai jābūt augstām malām (kā attēlā).
Manā plītī ir 9 līmeņi – es uzlieku uz 7. Mīklu ņemam ar tējkaroti un ar otrās tējkarotes palīdzību liekam to eļļā. Mīkla gandrīz uzreiz uzpūšas un veido apaļas formas – tās pat pašas apgriežas otrādi.
Cepam līdz zeltainam tonim – noteikti uz vidējas uguns. Kad izcepušās skaisti zeltainas, izņemam tās ar caurumoto karoti un liekam uz papīra dvieļiem, lai notecina lieko eļļu. Starp citu, eļļu tās praktiski neuzsūc, papildināt eļļu nebūs vajadzības – ar šo daudzumu pietiek, lai izceptu visus “pončikus”.
Būšu priecīga, ja šī recepte jums noderēs ❤️
Ja jums steidzami vajag atbildi uz kādu jautājumu – droši rakstiet komentāros, nebaidieties – ar prieku palīdzēšu, piemēram, nosūtīšu nepieciešamo recepti vai paskaidrošu gatavošanas procesu 👉Es vienmēr esmu pieejama ❤️
Lasi vēl: Kā pagatavot irdenu, piesātinātu plovu, lai rīsi paliktu sulīgi un mīksti
NODERĪGI PADOMI (pierakstiet!) ✔️
✔️ Lai cepot kabačus augu eļļa nešķīst pa visu virtuvi, pirms cepšanas vēl auksto pannu noslaukiet ar pilienu etiķa, tad sāciet sildīt un pievienojiet eļļu. NEKĀDU šļakstu, un virtuve paliek TĪRA.
Sastāvdaļas:
Kefīrs – 400 ml
Milti – 400 g
Olas – 2 gab.
Cukurs – 3 ēd.k.
Vaniļas cukurs – 1 paciņa
Ieraugs – 12 g
Sāls – 1/3 tējk.
Augu eļļa – cepšanai
✔️ Ja nazi un dēlīti, uz kura griezīsiet sīpolus, noberzīsiet ar citrona šķēlīti, nebūs nekādas graušanas.
✔️ Ja nepieciešams ātri sagriezt šampinjonus plānās šķēlītēs – uzspraudiet tos uz koka iesmiņa. Tad ar asu nazi varēsiet vienlaicīgi sagriezt visus sēnes – vispirms no vienas iesmiņa puses, pēc tam no otras. Ātri un ērti.
Pončiki garšos izcili, izmēģiniet un labu apetīti!