Nav nekā sliktāka kā atvērt ledusskapi, lai paņemtu kaut ko garšīgu, un pēkšņi sajust nepatīkamu aromātu.
Mēs visi to esam piedzīvojuši – atver ledusskapi, lai sagatavotu maltīti vai paņemtu uzkodu, un tevi pārsteidz slikta smaka. Ledusskapis ar nepatīkamu aromātu var ātri kļūt par ikdienas problēmu. Kā no tā izvairīties?
Lasi vēl: Tests: Izvēlies kreklu, un mēs tev pateiksim, kāds būs tavs topošais vīrs
Izrādās, tam var būt vairāki iemesli, un, kā norāda eksperti, pie vainas var nebūt tikai netīrs ledusskapis – iespējams, tu vienkārši glabā produktus nepareizi. Eksperti skaidro: “Spēcīgas smakas produkti var būt iemesls, tāpēc pārliecinieties, ka tos glabājat noslēgtos traukos.”
Kur ko glabāt ledusskapī?
Eksperti iesaka ievērot temperatūras zonas, jo augšējie plaukti parasti ir siltāki nekā apakšējie:
Apakšējais plaukts (visaukstākais): gaļa un zivis
Vidējais plaukts: piena produkti un olas
Augšējais plaukts: gatavā pārtika, kūkas ar krēmu
Durvju plaukti: mērces, dzērieni, ievārījumi (tur temperatūra mainās visvairāk)
Smaka no ūdens dozatora vai ledusskapja aizmugures?
Ja ledusskapim ir ūdens dozators un jūtama ķīmiska smaka, iespējams, ir nolietots vai aizsērējis filtrs – pārbaudiet lietošanas pamācību, kā to nomainīt.
Ja viss iekšpusē ir tīrs, bet smaka nepazūd – pārbaudiet pilēšanas trauku vai kondensāta drenāžas caurulītiledusskapja aizmugurē. Tur var būt sakrājušās netīrumu paliekas un baktērijas.
Ja viss cits jau izmēģināts…
Tad apskatiet arī citus iespējamos “vaininiekus” mājās. Eksperti iesaka pārbaudīt: Virtuves izlietnes notekas, pārtikas atkritumu tvertni, vai augļu traukā nav piemirsies sapuvis banāns vai cits auglis.