Gliemeži nekad neiznīcinās jūsu augus, ja izmantosiet vienu dabīgu līdzekli, ko tie uzskata par nesaistošu

Kad rudenī sāk krist lapas, gliemežiem un kailgliemežiem rodas daudz jaunu slēptuvju, kur paslēpties.

Kad tie kārtējoreiz neēd jūsu puķes un dārzeņus. Par laimi, ir kāds dabisks risinājums, ko ļoti iesaka pieredzējis dārznieks. Rudens ir klāt, un visus dārzniekus aicina rīkoties.

Lasi vēl: Lasis vienmēr būs sulīgs, ja pārstāsi to cept pannā un izmēģināsi 7 minūšu metodi

Gliemeži un kailgliemeži gandrīz ne ar ko neapstāsies, lai iznīcinātu visu, ko esat ar rūpēm iestādījuši – tie grauž zemenes, avenes, tomātus, kartupeļu lakstus un visdažādākos ziedus, lai apmierinātu savu šķietami nebeidzamo apetīti.

Visu rudeni gliemeži un kailgliemeži pārojas un dēj olas, kas nozīmē – nākamgad šo kaitēkļu būs vēl vairāk. Ja jau esat izmēģinājuši populārākos dabiskos līdzekļus, piemēram, sasmalcinātas olu čaumalas, kafijas biezumus vai vara lentas, kāds dārzkopības speciālists ir dalījies ar “pēdējo aizsardzības līniju”.

Dārzkopības eksperts paskaidroja, ka ķiplokos ir viela, kuras smaržu un garšu gliemeži “necieš” – tā padara jebkuru augu viņiem “absolūti pretīgu”.

Rezultātā šie kaitēkļi ne tikai “turēsies pa gabalu”, bet arī “tos neēdīs”. Lai pagatavotu ķiploku izsmidzināmo līdzekli, ņem 200 ml ūdens un pievieno trīs vai četras saspiestas vai smalki sagrieztas ķiploka daiviņas. Atstāj ķiploku ievilkties vienu līdz divas dienas.

Šajā laikā ūdens piesātināsies ar alicīnu – savienojumu, kas piešķir ķiplokam raksturīgo sēraino smaku un garšu, ko gliemeži “absolūti nevar ciest”.

Pēc tam masai pievieno vairāk ūdens – apmēram līdz vienam litram, lai šķīdumu droši varētu lietot augiem. Visbeidzot, nokāš un pārlej šķidrumu smidzināšanas pudelē. To var viegli uzsmidzināt uz augiem, piemēram, hostām vai citiem augiem, kurus gliemeži parasti bojā.

Šo līdzekli var lietot apmēram reizi nedēļā, izveidojot uz augiem vieglu aizsargkārtiņu, kas liek gliemežiem un kailgliemežiem “turēties pa gabalu”.