Nenēsāju krūšturi 3 gadus. Es jums pastāstīšu, kas notika ar manām krūtīm

 

Esmu parasta sieviete – garumā 162 cm, svars 50 kg un krūšu izmērs 75 C.

Pirmais, par ko jautā visas meitenes, uzzinot par manu eksperimentu: “Vai tas nav sāpīgi?” Jā, kad es atteicos no krūštura, man krūtīs sāpēja dažos pirmajos mēnešos. Bet ir jāņem vērā nianses: man nav liekā svara, lielas krūtis vai citas medicīniskas problēmas, kas varētu izraisīt hroniskas sāpes krūtīs, ja netiek nēsāts krūštursis.

Lielākā daļa sieviešu krūšturi sāk nēsāt 10–12 gadu vecumā, tāpēc mūsu krūšu muskuļiem netiek dota iespēja pareizi attīstīties.

Nesen ārsti iepazīstināja ar piecus gadus ilgušu pētījumu, kura laikā viņi pārbaudīja sievietes ar lielām krūtīm un atklāja, ka krūšturi veicina muguras sāpes, nobīdot krūškurvja svaru uz pleciem. Pēc šī pētījuma rezultātu publicēšanas aptuveni 80% dalībnieku nolēma pārtraukt nēsāt krūšturi.

Lasi arī: Cepamā soda Vese***ai: Kādēļ ir vērtīgi katru dienu uzņemt pusi tējkarotes cepamās sodas?

Aplūkojot rezultāts 12 pētījumiem par krūšturiem un to, kā tie ietekmē sieviešu veselību, visi, izņemot vienu, sniedz datus, kas norāda uz korelāciju starp krūšturu lietošanu un daudzām problēmām, tai skaitā: palielinātām sāpēm mugurā un krūtīs, krūšu formas zaudēšana, paaugstināta krūšu temperatūra un samazināta hormonālā cirkulācija.

Padomājiet par to: košļāšana un rīšana palīdz notīrīt kakla limfmezglus, staigāšana sekmē limfas cirkulāciju cirkšņa un iegurņa limfmezglos, kā arī roku trenēša un krūškurvja piepūle palīdz attīrīt krūšu limfmezglus, kas ir atbildīgi par 80% ķermeņa limfas plūsmas.

Vai ilga lidojuma laikā lidmašīnā kādreiz ir bijušas pietūkušas pēdas vai potītes? Tādā veidā jūsu ķermenis cenšas regulēt pēkšņi mainīgo limfas cirkulāciju.

Novēršot normālu krūškurvja kustību, krūšturis saspiež plāno limfas ietvaru, kas sarežģī limfas plūsmu.

Tātad, kāpēc mēs valkājam krūšturi? Tas ir tikai tas, ka mēs esam apsēstas ar fobijām, ka krūtis būs nokarājušās un cauri drēbēm būs redzami izspiedušies krūšgali.

Bet ņemiet vērā vēl ko: Fransa Kontē Universitātē 15 gadu garumā Žana Denisa Rulliāna vadībā tika veikts pētījums, un tā provizoriskie rezultāti parādīja, ka krūtis, visticamāk, zaudē formu un nokarājas tieši dēļ krūšturiem.

Kā ir ar krūšgaliem? Visi zina, ka krūšgali, kas izspiežas zem drēbēm, tiek uzskatīti par vulgāriem un nepiedienīgiem. Esmu to izjutusi uz sevi. Pieauguši vīrieši atklāti skatījās uz manām krūtīm, ķiķināja un izteica briesmīgus komentārus. Savukārt sievietes veltīja nosodošus un noraidošus skatienus.

Beigu beigās es sev nopirku dažus bolero un lakatus, lai justos mierīgāk. Tomēr mani ieguvumi no tā, ka nav krūštura, ievērojami pārsniedz trūkumus.

Lasi arī: 26 psiholoģijas fakti, kas palīdzēs labāk izprast sevi un citus

Pēc eksperimenta uzsākšanas regulāras sāpes muguras augšdaļā un plecu zonā mani pameta. Tagad, kad mani hormoni cirkulē pareizi, krūtis vairs neniež un nesāp treniņu laikā. Man sāp mazāk vēders menstruāciju laikā.

Es aktīvi nodarbojos ar savas Vese***as uzlabošanu, tāpēc man ir vienalga, ko citi domā par krūštura trūkumu.

Jūsu Vese***a ir jūsu rokās!

COMMENTS

Leave a Comment