Āboli, rieksti, kakao un citi “sirds vitamīni”, ko iesaka ārstes sirds Vese***ai

Sirds ir cilvēka motors, kas nodrošina dzīvības vissvarīgākās funkcijas, tāpēc par tās veselību īpaši jārūpējas.

Pilnvērtīgs uzturs, neiedzīvošanās liekajā svarā, regulāras fiziskās aktivitātes, atturēšanās no smēķēšanas, stresa menedžments – tās ir tikai dažas labi zināmas un ikdienā bieži dzirdētas pamācības, kuru ievērošana lielā mērā palīdzēs saglabāt dzīvībai vitāli svarīgā orgāna veselību.

Pavasarī un vasaras sākumā, kad organisms cenšas atmosties pēc garajiem ziemas mēnešiem un uzņemt spēkus, ne viens vien aizdomājas, vai tieši šajā laikā vajadzētu pabarot savu sirdi ar dažādiem vitamīniem un uztura bagātinātājiem, tādējādi nostiprinot sirds muskuli un vienlaikus visu As**srites sistēmu.

Medicīnas sabiedrības ARS ģimenes ārste Lāsma Četverga uzskata, ka šajā ziņā visbūtiskākie ir nevis sirds vitamīni vai kādi uztura bagātinātāji, bet gan pareizs un veselīgs dzīvesveids, – tad nekādus īpašus preparātus nevajadzēs. Turpretī, ja sirds apvidū jūtams diskomforts vai konstatēta kāda saslimšana, ārsts var ieteikt kaut ko konkrētu, ņemot vērā pacienta individuālās vajadzības. Pēc dakteres vārdiem, ne sirds vitamīni, ne uztura bagātinātāji tomēr nebūs laimes atslēdziņa, ar kuru varēs atvērt visas durvis un padarīt sirdi pilnīgi veselu.

Lasi vēl: Trīs unikālas receptes, kuras palīdzēs uzlabot metabolismu

Šķir lapu tālāk, lai turpinātu lasīt rakstu!

COMMENTS

Leave a Comment