Aizsargā no nelaimes un ļaunas acs: augi, kas jāstāda pie ikvienas mājas

Puķu dārzu var saukt ne tikai par mājas rotājumu, bet arī par amuletu no ļaunajiem spēkiem.

Lielākā daļa no mums stāda puķes ap māju, lai piešķirtu vietai pievilcīgu izskatu. Taču jau mūsu senči pamanīja, ka daži augi palīdz arī pasargāt māju no ļaunās acs.

Tāpēc izvēlieties stādīšanai puķes, kas nes pozitīvu enerģiju un pasargās jūs un jūsu ģimenes locekļus no nelaimēm.

Samtenes

Samtenes jau izsenis mātēm asociējas ar sivišķo mīlestību, bet bērniem – ar vecāku mājām. Jaunas meitenes šos ziedus bieži pina vainagos, jo tie asociējās ar dedzīgām jūtām.

Tika uzskatīts, ka, ja mājas tuvumā iestādīs samtenes, mīļotais neaizmirsīs ceļu uz to. Un arī, saskaņā ar ticējumiem, šie smaržīgie un košie ziedi spēj pasargāt māju un tās iemītniekus no ļaunajiem gariem.

Lasi vēl: 6 sieviešu triki attiecībās ar vīrieti, kas liks viņam tevī neprātīgi iemīlēties

Malvas

Mūsu senči malvas ziedus saistīja ar ticību, gudrību, mīlestību un cerību uz laimīgu nākotni. Saskaņā ar tautas ticējumiem šajā augā dzīvo aizgājušo senču dvēseles, kas pasargā māju no negatīvas enerģijas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Kādreiz pastāvēja tradīcija stādīt malvas zem žoga, lai ļaudis ar ļauniem nodomiem nevarētu iekļūt mājas pagalmā. Un, ja ziedu paņemsiet līdzi ceļojumā, noteikti atgriezīsieties mājās.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment