Aktrise Ieva Aleksandrova – Eklone: Šobrīd ir tāds mierīgs riksītis, nekādu auļu!

Kamēr raidījums “Dzīvīte brīvdienās” devies vasaras brīvdienās, tā vadītāja, aktrise un zirgu jāšanas trenere Ieva Aleksandrova – Eklone ceļo, lai atjaunotu enerģijas rezerves nākamajai televīzijas sezonai. Aktrise atzīst, atkārtoti kopā ar vīru Elvingu Eklonu baudījuši Rietumeiropas, īpaši Francijas šarmu, un neslēpj – ceļojumos dodas spilgtu sajūtu meklējumos.

Ieva, pēdējā laikā lielākoties esat bijusi publiski redzama kā raidījuma vadītāja, tomēr jūsu darbības lauks ir gana plašs – esat arī aktrise, zirgu jāšanas trenere un pasākumu vadītāja. Kura no šīm nodarbēm jums ir pirmajā plānā?
Nevaru nosaukt vienu lietu, kas būtu absolūtā priekšplānā. Jebkurā gadījumā mana pamata profesija ir aktrise, un viss pārējais ir izaudzis no tās.

Lasi arī: Kas raksturo psiholoģiski veselus cilvēkus

Ko jums kā aktrisei nozīmēja kļūt par televīzijas cilvēku?
Ja aktierim ir arī žurnālista spējas, tas ir ideāli. Šajā gadījumā “Dzīvīte brīvdienās” varu būt arī žurnāliste un izmantot iespēju ikdienā tikties ar fantastiskiem cilvēkiem, ar kuriem citādi mani ceļi nekrustotos. Es patiešām to novērtēju, aizraujos. Reizēm pat bijis tā, ka kameras jau izslēgtas, bet esmu tā iedegusies, ka saruna nevar vien beigties arī aizkadrā pie kafijas!

Nepietrūkst kameru un spēles laukumu kā aktrisei?
Protams, ja ir tukšuma periods, tu sāc sevi mazliet “grauzt”. Tomēr es nevaru sūdzēties – vēl pirms gada vai diviem bija tieši pretēji – iekrita ļoti spilgts un intensīvs filmēšanas periods – gan “Nameja gredzens”, gan Ilonas Brūveres “Ievainotais jātnieks”, gan “Bille”, gan “Svešā seja” un arī “Out” (slovāku režisora Georga Kristofa filma – aut.), kas aizveda mūs līdz Kannām. Tobrīd likās, ka tā visa pat ir mazliet par daudz. Tagad ir tāds atslābums, un nu jau pieķeru sevi pie domas, ka atkal gribas to darbu, jo tas ir tas, ko man patīk darīt visvairāk. Esmu baigais darba rūķis un strādāju ar prieku dažādos projektos. Šobrīd vairāk nekā jebkad esmu pārliecināta par sevi, savu varēšanu. Gadiem ejot, nākušas klāt dažādas profesionālas atskārsmes, galvā ir vairāk informācijas.

Turpini lasīt nākamā lapā…

Leave a Comment