Alžīrijas (Algērijas) siers, kas pārsteidz ar savu garšu – kā to pagatavot mājās

Es jums pastāstīšu, kā pagatavot kvalitatīvu un garšīgu Alžīrijas sieru pēc vienkāršas receptes un bez īpašiem produktiem

Visas sastāvdaļas var iegādāties jebkurā veikalā. Izgatavot šo sieru mājās ir daudz izdevīgāk nekā pirkt veikalā – jūs paši pārliecināsieties. Gatavots, protams, no piena produktiem. Alžīrijas (Algērijas) valstī ir vairāki tradicionāli piena produkti un sieri, kas ir daļa no vietējās virtuves. Alžīrijā tradicionāli tiek izmantots kazas, aitas un govs piens.

Tas ir tradicionāls mīksts siers, kas ir izplatīts Ziemeļāfrikas reģionā, tostarp Marokā un Algērijā. To bieži gatavo mājās no kazas vai aitas piena, un tam ir maiga, nedaudz skābena garša. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Pienu ielej katlā un uzkarsē uz vidējas uguns. Atsevišķā bļodā ielej skābo krējumu, ieputo olas, pievieno sodu, kurkumu – visu saputo ar putojamo slotiņu vai mikseri līdz viendabīgai masai. Pienam pievieno 3 tējkarotes sāls.

Tiklīdz piens katlā uzvārīsies, pievieno krējuma maisījumu. Gatavojiet uz vidējas uguns 5-7 minūtes, nepārtraukti maisot. Gatavo masu atdzesē un uzliek uz siera auduma, lai notecinātu lieko šķidrumu, virsū piespiež ar šķīvi ar nelielu atsvaru un atstāj šādā veidā uz 7-8 stundām.

Lasi vēl: Kā pareizi ieskābēt kāpostus – soli pa solim pamācība iesācējiem

Sastāvdaļas:

skābais krējums 20% – 500 g
ola – 6 gab.
piens 3,2 % tauku saturs – 2 l
sāls – 3 tējk.
soda – ¼ tējk.
kurkuma – 1/3 tējk.

Iznākumā iegūstam apmēram 600-650 gramus garšīga siera – tas ir daudz izdevīgāk nekā šāda gatavā siera iegāde veikalā, ņemot vērā sastāvdaļu izmaksas.

Leave a Comment