Pēc šīs receptes iegūst ļoti maigu un gaisīgu mīklu. Kūka ir ļoti aromātiska un kūst mutē. Piedevu kombinācija mīklu padara maģiski gardu
Viens no Turcijas slavenākajiem desertiem, kas ir izplatīts ne tikai Turcijā, bet arī daudzās Tuvo Austrumu un Balkānu valstīs. Tā ir gards un bagātīgs saldais ēdiens, kas sastāv no plānām mīklas kārtām, piepildīts ar riekstiem un saldināts ar sīrupu vai medu. Baklava simbolizē Turcijas bagāto kulinārijas mantojumu un ir bieži sastopama svētku galdos, kā arī ikdienas desertos.
Lai gan baklavas izcelsme ir strīdīga (daudzi to piedēvē Osmaņu impērijai, citi – Tuvajiem Austrumiem), tā ir kļuvusi par neatņemamu Turcijas kulinārās kultūras daļu. Baklava bieži tika pasniegta Osmaņu sultānu galmos kā grezns deserts. Mūsdienās baklava ir iecienīts deserts visā pasaulē un tiek atzīta par Turcijas kultūras lepnumu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas metode:
Atdaliet olas dzeltenumos un baltumos. Dziļā bļodā ieber miltus, pievieno cepamo sodu, sāli un ½ tējkarotes vanilīna. Izmaisa. Tad, pievienojot mīkstu sviestu, ar rokām miltus saberž drupatās. Pievieno 3 dzeltenumus un skābo krējumu. Mīklu mīca bļodā.
Izveidojiet klucīti, ietiniet to pārtikas plēvē un ielieciet ledusskapī uz 1 stundu. Sagatavot pildījumu. Dziļā bļodā līdz stingrām putām saputo baltumus, cukuru, šķipsniņu sāls. Riekstus sasmalcina blenderī, pievieno kanēli, kardamonu un ½ tējkarotes vaniļas.
Sajauc bezē un riekstus. Pildījums ir gatavs. Pārnes mīklu uz darba virsmas, sadala 4 daļās. Katru daļu izrullē taisnstūrī cepšanas paplātes lielumā. Pirmo kārtu liek uz cepšanas paplātes, uz tās uzsmērē 1/3 no pildījuma. Tāpat rīkojas arī ar pārējiem slāņiem.
Nedaudz saspiediet malas. Pīrāgu apsmērē ar saputotu olu dzeltenumu. Tad pīrāgu sagriež gareniski 4-6 gabalos un šķērsām, lai veidotos kubi. Var sagriezt pa diagonāli, lai veidotu rombus. Nepārgriež līdz galam.
Lasi vēl: Neizmet kartupeļu mizas atkritumos, bet gan krāsnī; Noskaidro kādu labumu tās dod
Sastāvdaļas:
milti – 600 g
20% skābais krējums – 350 g
sviests – 350 g
valrieksti – 350 g
vistas olas – 4 gab.
cukurs – 150 g
sāls – ½ tējk.
dzeramā soda – 1 tējkarote
vanilīns – 1 tējkarote
kanēlis – 1 tējkarote
kardamons – ½ tējk.
Katra kubiņa vidū var ievietot riekstu vai pārkaisīt kubiņu ar magoņu sēklām. Cep 180 ℃ temperatūrā, līdz ir gatavi. Apmēram 25 minūtes, kad parādīsies zeltaini brūna garoziņa.