Antālijā tūrists saņēma reālu sodu par mēģinājumu savā čemodānā izvest salasītos akmeņus

Antālijā, Turcijā, tika arestēts tūristu pāris, kas mēģināja aizvest atrastos akmeņus.

Lidostas pārbaudē pasažieriem lūdza aizkavēties un pēc tam aizveda uz Pol***jas iecirkni. Tiesa nolēma vienam no ceļotājiem piespriest reālu sodu – gandrīz gadu cietumā.

Incidents notika novembrī. Muitas darbinieki aizturēja beļģu tūristus. Viņus turēja aizdomās par aizliegtu priekšmetu pārvadāšanu. Kad robežsargi atvēra čemodānu, viņi atrada dīvainus akmeņus, kas bija ietīti papīrā un drēbēs.

Muitas darbinieki nekavējoties vērsa uzmanību uz dīvainajiem priekšmetiem čemodānā.

Lasi vēl: Grieziet matus tikai šajās 6 dienās decembrī: jūsu mati augs straujāk un būs veselīgāki

Tālāk viņi devās uz Antālijas Muzeju direktorātu, kur izrādījās, ka ceļotājiem konfiscētais ir ļoti vērtīgs. Šie akmeņi pieder romiešu laikmetam, un, visticamāk, pāris tos bija atraduši vēsturiskās tūrisma vietās, kas reģionā netrūkst. Turklāt, muitas darbinieki uzskatīja, ka šādas lietas pāris meklējis apzināti un labi saprata, ka ir atraduši ko vērtīgu, ņemot vērā, cik rūpīgi akmeņi bija iesaiņot.

Pāris tika atbrīvots, bet viņiem tika aizliegts izbraukt no valsts. Pret vīrieti, kura bagāžā tika atrastas vērtslietas, tika izvirzīta apsūdzība.

Prokurors viņam vēlējās panākt 12 gadu  un lielu naudas sodu, taču tiesnesis bija lojālāks. Beļģim tika piespriests desmit mēneši un naudas sods.

 

 

Leave a Comment