Apelsīnu miziņas: 6 vērtīgākās īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti; #2 noteikti jāpamēģina!

Apelsīnu miziņas

Apelsīnu miziņas ir brīnumainas!  Šis drūmais gada periods ir ne tikai mandarīnu sezonas laiks, bet arī apelsīni šobrīd pie mums ir lielā cieņā, jo patiesībā jau tie tādi lieli mandarīni vien ir, turklāt no tiem var izspiest ļoti veselīgu un gardu sulu!

Izrādās, ka neticami vērtīgi ir ne tikai pašu apelsīnu mīkstums un sula, bet arī to mizas, un, lai gan par apelsīnu vērtību zina ļoti daudzi, par to mizu vērtīgākajām īpašībām zina tikai retais.

Lasi vēl: Vēl viena brīnumaina apelsīnu sulas īpašība, ko atklājuši zinātnieki

Piemēram, virsējais apelsīnu mizas slānis satur vairāk C vitamīna nekā pats apelsīna mīkstums, tāpat arī flavonoīdus un cietās šķiedrvielas, kas ir ļoti vērtīgas gremošanas sistēmas normalizēšanai, turklāt tā nebūt nav vienīgā vērtīgā apelsīnu mizas īpašība.

1. Apelsīnu miziņas ādai

Vitamīns C ne tikai stiprina imunitāti, bet arī veicina ādas atjaunošanos- novērš krunciņas, baro to un piešķir mirdzumu. Sejas maskas pagatavošanai ir jāņem 2 ēd. k. sausu apelsīnu miziņu, 2 ēd. k. jogurta un 1 ēd. k. medus. Šo maisījumu ir jāklāj uz sejas un kakla ādas, pēc 20 minūtēm to nomazgājot ar siltu ūdeni. Šo procedūru būtu vēlams atkārtot 2 – 3 reizes nedēļā.

Apelsīnu miziņas

2. Apelsīnu miziņas zobu balināšanai

Pavisam vienkārša procedūra var likt zobiem kļūt par toni baltākiem, turklāt pat kaislīga smēķētāja zobiem. Viss, kas ir jādara, 2 – 3 minūtes jāparīvē zobi ar svaigas apelsīnu miziņas gaišo pusi.

Lasi vēl: Apelsīnu diēta trīs nedēļām – gards veids, kā zaudēt vismaz piecus kilogramus

Ja vien tas ir iespējams, to vajadzētu darīt divas reizes dienā. Tādā pašā nolūkā var izmantot zobu pastu no ūdens un sausā apelsīnu miziņu pulvera.

Apelsīnu miziņas

 

 

 

Šķir nākamo lapu, lai uzzinātu vēk 4 vērtīgākās apelsīnu mizas īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti 

COMMENTS

Leave a Comment