Aromātisks grieķu deserts ar neparastu olu krēmu uz mannas bāzes

Mannas putraimi krēmā… Šī kombinācija nav tik izplatīta, un tomēr grieķu pīrāgs “bougatsa” tiek gatavots tieši ar šādu krēmu

Un putraimi neko nesabojā, krēms tikai kļūst blīvāks un noturīgāks, un pats deserts izrādās ļoti garšīgs, smaržīgs, ar slāņainu un ļoti kraukšķīgu mīklu. Mazliet saulainās Grieķijas jūsu virtuvē… kāpēc ne? Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Gatavošanas instrukcija soli pa solim:

1.Vispirms pagatavosim ļoti neparastu krēmu – tā sastāvā būs mannas putraimi (putraimi ļaus krēmam gatavajā produktā būt stabilākam).
Ievieto olas traukā, pievieno cukuru (parasto un vaniļas), cieti un visu sajauc ar mikseri.

2.Pievieno auksto pienu un mannas putraimus, vēlreiz visu sakuļ. Papildu aromātam ieberiet nedaudz kanēļa, un – pēc saviem ieskatiem – varat pievienot citrona, mandarīna vai apelsīna miziņu, tā būs aromātiskāk.

3.Nobeigumā turpmākajā krēmā ielieciet nedaudz sviesta. Uzliek katliņu ar maisījumu uz vidējas uguns un, nepārtraukti maisot, vāra krēmu, līdz tas kļūst biezs. Tad, kad krēms būs nedaudz sabiezējis un atdzisis, to var nedaudz saputot ar iegremdējamo blenderi, lai krēms kļūtu vēl maigāks.

4.Pagatavosim mīklu. Liekam miltus planetārā miksera bļodā (ja negrasāmies strādāt ar rokām), pievienojam sāli un samaisām, ielejam siltu ūdeni, iemaisām olu un mīcam mīklu. Mīklu var mīcīt arī ar rokām – tas ir izdarāms 5-7 minūšu laikā pēc visu sastāvdaļu apvienošanas.
Piešķir mīklai (tā izrādījās elastīga un blīva) bumbiņas formu un ievieto to maisiņā, lai “atpūstos” – 20 minūtes.

5.Tad sadala to 2 daļās, vienu no tām pagaidām atliek malā, bet otru daļu ņem, sadala uz pusēm un veido 2 bumbiņas. Mīkla sanāca ļoti mīksta, ar to ir patīkami strādāt. Ņemam vienu bumbiņu, galda darba virsmu apkaisām ar miltiem un izrullējam plānu pīrādziņu, saliekam to četrās daļās un pagaidām atliekam malā.


6.Tādā pašā veidā izrullējam otru bumbu. Iegūto plācenīti ietauko ar izkausētu sviestu. Uzliek virsū pirmo izrullēto plācenīti, izlīdzinot abas mīklas kārtas tā, lai to malas sakristu. Izveido taisnstūri. To sagriež tā, lai paliktu kvadrāts. Kvadrātu ietauko ar sviestu un nogriezto daļu novieto vertikāli uz ietaukotā kvadrāta centra (lai pīrāga apakša kļūtu biezāka).


7.Paņemiet krēmu un kārtīgu kārtu no tā uzklājiet uz topošā pīrāga “nostiprinātā” centra. Mīklai jābūt novietotai pret mums tā, lai krēms veidotu vertikālu platu joslu vidū. Un tagad mēs ietinam mūsu pīrāgu, lai izveidotu aploksni.

8.Vispirms no apakšas un no augšas, ietīto daļu virspusi apsmērējot ar sviestu. Pēc tam to ietinam no kreisās puses, apsmērējot ar sviestu, un visbeidzot – no labās puses. Pirmā “aploksne” ir gatava.

9.To pašu darām ar atlikušajām divām mīklas bumbiņām. Mums sanāks ir divi pīrāgi. Liekam tos uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.
10.Apsmērējiet to virsu ar sviestu, varat, protams, arī ar olu, bet tad virsma nebūs tik kraukšķīga. Cepiet mūsu izstrādājumus apmēram pusstundu 180 grādu temperatūrā.


Kāda smarža valda virtuvē! Gatavos pīrāgus pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz galdā.

Lasi vēl: Slinkās kotletes, kas spēj stāties pretī jebkuram jūsu iecienītajam gaļas ēdienam

Sastāvdaļas:

Krēmam:
vistas olas – 2 gab.
cukurs – 80 g
vaniļas cukurs – 8 g
ciete (labāk kukurūzas ciete) – 1 ēdamkarote
auksts piens – 400 ml
mannas putraimi – 50 g
kanēlis – 0,5 tējk.
sviests – 30 g

Mīklai:
kviešu milti – 300 g
sāls – 0,5 tējk.
ūdens – 120 ml
vistas ola – 1 gab.
sviests eļļošanai – 50 g

Šis ir ļoti garšīgs, kraukšķīgs un neparasts deserts ar spilgtām vaniļas un kanēļa “notīm”. Grieķijā to pasniedz ar kakao. Kurš gan atteiksies no tik lieliskas kūkas gabaliņa? Lai labi garšo!

Leave a Comment