Ār*tnieciskais māls: tā īpašības un pielietojums

Kādas Sli**bas izārstē māls

Slimību diapazons, ko var izārstēt ar māliem, ir iespaidīgs. Ar mālu ārstē abscesu, nervu Sli**bas, apdegumus, sirds Sli**bas, kuņģa-zarnu trakta Sli**bas, radikulītu, artrīti, varikozi, intoksikāciju.

Un māls spēj mierināt gandrīz jebkuras sāpes – no galvas līdz locītavai.

Māla terapija var būt gan ārējā (losjoni, pakas, ietīšana, aplikācijas), un iekšējā. Iekšējais lietojums palīdz novērst toksīnus, piegādā nepieciešamos un noderīgi elementi attīra ķermeni. Tomēr iekšēja mālu lietošana bez konsultēšanās ar ārstu nav vēlama.

 

Lasi arī: Biežāk pieļautās ādas kopšanas kļūdas un izplatītākie mīti

 

Viena no populārākajām māla metodēm mājās ir māla ūdens, kad 1 ēdamkarote māla pulvera tiek izšķīdināts 3 litru burkā ar tīru ūdeni un pēc tam filtrēts. Šāds ūdens ir labs, lai mazgātu, skalotu, izmantotu kā losjonus visiem iekaisuma veidiem.

Neskatoties uz daudzām pozitīvām īpašībām, ir jāatzīst, ka māla ārstēšanai ir kontrindikācijas. Visizplatītākās ir vairogdziedzera Sli**bas, tuberkuloze. Māla maskas nevēlamas jutīgas ādas īpašniekiem, jo tie var izraisīt kairinājumu.

Kā noteikt, kurš māls ir piemērots ārstēšanai

Labākais variants, ja jūs nolemjat izmēģināt mālu ārstēšanu – ir iegādāties mālu aptiekā. Bet jūs varat to sagatavot pats.

Atbilstoša māla noteikšana ir pavisam vienkārša. Šim nolūkam tiek izveidots svārsta indikators. Ja svārsts pie māla sāk šūpoties pretēji pulksteņa rādītājam ( “mīnus”), šis māls nav piemērots ārstēšanai, un, ja svārsts šūpojas pulksteņa rādītāja virzienā ( “plus”), tad tas ir diezgan labs māls. Tas būs pilnīgi piemērots, ja svārsts parādīs “plus” pat attālumā līdz 8 metriem.

 

Lasīt arī: Kā attīrīt organismu ar biešu palīdzību

 

Māls spēj “ārstēt” tikai sagatavots. Un tam jābūt gatavam saskaņā ar noteikumiem. Vispirms mālus žāvē – vai nu saulē vai tuvu citam siltuma avotam. Labi žāvēta māla zīme ir tā spēja viegli izšķīst ūdenī. Tad mālus vajadzētu attīrīt no piemaisījumiem, akmeņiem, saknēm utt. Pēc tam saberziet to pulverī, ielieciet koka traukā (vai neapdedzinātā māla traukā), ielejiet ūdeni un ļaujiet tam pamirkt vairākas stundas. Galu galā, māls tiek sajaukts līdz viendabīgai masai. Tas viss – “māla zāles” ir gatavas.

 

Kā uzglabāt dziedinošo mālu

Glabāt mālu vajag pareizi.

1. Vajadzētu to novietot saulē, cik bieži iespējams, lai tas absorbē enerģiju.
2. To periodiski jāatšķaida ar ūdeni.

Māla īpašības ikdienas dzīvē

• Māls spēj iznīcināt izplūdušu eļļas un citu pārtikas produktu smaržu.
• Burkāni, bietes, redīsi, kartupeļi nepūst visu ziemu, ja tie kādu laiku tiek iegremdēti mālā, un pēc tam nožāvēti.
• Ja māla pulveris tiek uzliekts uz šķīvja ledusskapī 2-4 stundas, tas noņem nepatīkamas smakas.

 

Avots: vedmochka.net

 

 

Leave a Comment