Asiņainā Mēness un lielā Marsa pretestība 2018. gada jūlijā

Vienlaikus notiks “As**is” Mēness un lielā Marsa konfrontācija. Šie ir divi reti gadījumi, tāpēc šo dienu var uzskatīt par unikālu un diezgan bīstamu.

Divu sarkano kosmisko ķermeņu savienojums notiks 27. jūlijā. Ja astronomi šo dienu sauc par veiksmīgu novērojumu veikšanai, astrologi mūs brīdina par daudziem slēptiem draudiem.

Lasi arī: 5 lietas, kas jādara 2018. gada jūlijā

Astronomiskās īpašības 27.jūlijā

Kad Mēness ir vismaz nedaudz planētas ēnā, tas maina krāsu, jo Zemes atmosfēra darbojas kā Saules staru prizma. As**s sarkanā Mēness laiks ir tā kopējais aptumsums. Starp citu, gaidāmais aptumsums 27. jūlijā būs visilgākais 21. gadsimtā – tas ilgst vairāk nekā stundu, un tas ir tikai pilnais posms. Kopumā aptumsums notiks apmēram 4 stundas – no plkst. 21:30 līdz plkst. 1:30 pēc Maskavas laika. Pilnā fāze sāksies pulksten 22:30. Šajā laikā Mēness kļūs “asiņains”.

27. jūlijā nakts debesīs būs vēl viens sarkanais objekts – mums tas ir tuvākais Marss. Šī lielā tuvināšanās, ko sauc arī par konfrontāciju, notiek reizi 15 gados. Planēta būs tik skaidri redzama, ka būs iespējams nošķirt tās apsārtumu. Marss izskatīsies kā zvaigzne, kvēlojoši sarkans. Faktiski Mēnesi pirms konfrontācijas un pēc konfrontācijas situācija būs līdzīga. 2018. gada vasarā redzēt Marsu debesīs, jūs varat pat bez īpašas iekārtas. Dienvidaustrumu virzienā, zemu virs horizonta, visu vasaru viņš “izliksies” par zvaigzni.

Turpini lasīt nākošajā lapā, lai uzzinātu konfrontācijas ietekmi!

Leave a Comment