Ko gatavot ar tomātiem, kas sabāzti ledusskapī? Viss ģeniālais ir vienkāršs! Tāpēc es izvēlējos uzkodu tomātus “Minūte” ar ķiplokiem un zaļumiem. Un kas mani tajos tik ļoti piesaistīja, paskaidrošu tālāk.
Pirmkārt, pagatavošanas ātrums. Visu sasmalcināšana prasīs tikai pāris minūtes. Un vēl stundu vai divas, lai tomāti ievilktos.
Otrkārt, garša. Patiešām, ja svaigi tomāti no dārza manā ģimenē neizraisa īpašu kulinārijas entuziasmu, tad pat traktors neaizrautu ģimeni prom no uzkodas”Minūte”. Tiešām, bez mazākās pārspīlēšanas – ļoti garšīgi!
Uzkodu tomāti
Sastāvdaļas
1 kg tomātu
1 ķekars diļļu un pētersīļu
10–12 ķiploka daiviņas
koriandrs pēc garšas
0,5 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote sāls
melnie un sarkanie pipari pēc garšas
Sagatavošana
1.Izvēlieties mazus, bet gatavus un sulīgus tomātus. Nomazgājiet un smalki sakapājiet zaļumus. Pārlieciet sagatavotā bļodā.
2.Izspiediet ķiploku caur spiedi. Pievienojiet ķiplokus sasmalcinātajiem garšaugiem. Pievienojiet cukuru, sāli un piparus. Lai sāls izdalītu sulu, to viegli sasmalciniet ar stampu.
3.Maisiet bļodas saturu, līdz visas garšvielas ir vienmērīgi sadalītas visā tās tilpumā. Visiem tomātiem veiciet dziļus (ne līdz galam) krustveida iegriezumus.
4.Ievietojiet vienu maisiņu citā. Tas ir nepieciešams, lai maisiņš nesaplīstu, sajaucot uzkodu. Katra tomāta griezuma galā ievietojiet tējkaroti pildījuma.
5.Pildītos tomātus ievietojiet maisiņā. Pēc tam pārlejiet ar atlikušo mērci. Sakratiet sasieto maisiņu, lai no tomātiem atbrīvotu sulu un tie labāk iesūktos mērcē.
6.Atstājiet tomātu maisiņu uz galda uz pāris stundām. Pēc tam ielieciet tos ledusskapī. Brīnumuzkodu varat apēst pēc 2 stundām, bet visgaršīgākā tā būs nākamajā dienā.