Kabači ir vasaras sezonas galvenais dārzenis. No tiem var pagatavot ne tikai gardus, bet arī budžeta ēdienus. Un to daudzveidība ir patiesi milzīga.
Piemēram, šodien mēs jums pastāstīsim, kā no kabačiem pagatavot kāpostu tīteņus. Mēs jums garantējam, ka tie izdodas ne sliktāk kā klasiskie. Un ar tiem ir mazāk satraukuma.
Kāpostu tīteņi no kabačiem
Sastāvdaļas
2–3 mazi kabači
300 g maltās gaļas
100 g sausu rīsu
sīpols
burkāns
2 ķiploka daiviņas
sāls un pipari pēc garšas
Sastāvdaļas pildījumam
1,5 ēdamkarotes tomātu pastas
1,5 ēdamkarotes skābā krējuma
1 tējkarote khmeli-suneli
250 ml ūdens
augu eļļa
sāls un pipari pēc garšas
Sagatavošana
1.Vispirms novāriet rīsus, līdz tie ir gatavi. Ļaujiet tiem atdzist.
2.Sasmalciniet sīpolu, sarīvējiet burkānus uz smalkas rīves. Apcepiet dārzeņus nelielā eļļas daudzumā.
3.Atsevišķā traukā sajauciet malto gaļu, vārītos rīsus un ceptos dārzeņus. Tur izspiediet ķiplokus. Sāli un piparus pēc garšas.
4.Nomazgājiet kabačus un sagrieziet šķēlēs. Ieteicams izmantot dārzeņu griezēju, lai tie sanāktu plānāki. No diviem kabačiem sanāks apmēram 40 gabaliņi. Vidus var izmantot dārzeņu sautējumam.
Lasi vēl: Ātri uzkodām paredzēti tomāti, kas iepriecinās viesus stundas laikā
5.Tālāk mēs ietinam pildījumu kabacī. Vienam kabača gabaliņam mums vajag apmēram 1 tējkaroti pildījuma. Mēs tos ievietojam cepamtraukā. Pildījumam sajaucam visas sastāvdaļas. Vienmērīgi pārlejam to pāri kabačiem. Liek tos cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepam 30 minūtes zem folijas un 20 minūtes bez folijas. Pasniedzam karstu. Virsū var pārkaisīt ar rīvētu sieru vai pievienot skābo krējumu.
Kabaču tīteņus var pagatavot arī pannā, ja nevēlaties ieslēgt cepeškrāsni. Tie 40 minūtes jāvāra zem slēgta vāka. Bet es labprātāk gatavoju cepeškrāsnī, tad garša ir nedaudz citādāka. Kabaču tīteņi ir ļoti maigi, un, pateicoties pildījumam, tie ir arī ļoti sulīgi. Šo ēdienu var gatavot katru dienu, jums nemaz nebūs garlaicīgi.