Bērni būs sajūsmā, pagatavojiet kopā šokolādes apelsīnu keksiņus

Palutiniet ģimeni un draugus ar šīm kūkām – šokolādes un apelsīnu aromāta biskvītu, un sviesta krēma glazūru. Rotājiet ar apelsīna miziņu un šokolādi.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

140 g gaiši brūnais cukurs
100 g miltu
50g kakao pulvera
1 tējkarote cepamā pulvera
2 lielas olas
135ml augu eļļas
4 ēd.k. piena
50g tumšās šokolādes – smalki sagriezta, plus papildus dekorēšanai
2 lieli apelsīni – bez mizas

Glazūrai
300 g glazūras
150 g nesālīta sviesta
1 apelsīns – ar miziņu
25 g kakao pulvera
2 ēd.k. piena
apelsīnu gēla pārtikas krāsviela

Pirmais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180C/160C ar ventilatoru/ gāzi 4. Lielajā bļodā ieberiet cukuru, miltus, kakao, šķipsniņu sāls un cepamo pulveri. Sakuliet kopā olas, augu eļļu un pienu. Pakāpeniski sajauciet visas sastāvdaļas kopā līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisiet tumšo šokolādi un apelsīna miziņu. Sadaliet maisījumu kārbiņās, pēc tam cepiet 20 minūtes cepeškrāsnī. Atstājiet atdzist.

Otrais pagatavošanas solis:

Tikmēr pagatavojiet glazūru. Sakuliet pūdercukuru un sviestu kopā, līdz tie ir blāvi un pūkaini. Ielejiet 2 ēd.k. karsta ūdens, lai atdalītu, un iemaisiet apelsīna miziņu. Vienmērīgi sadaliet glazūru divās bļodās. Vienā bļodā pievienojiet dažus pilienus oranžās pārtikas krāsvielas un maisiet līdz glazūra kļūst koši oranža. Otrajā bļodā pievienojiet kakao pulveri un 2 ēdamkarotes piena, pēc tam saputojiet līdz viss ir sajaukts.

Lasi vēl: Ābolu dzērveņu pildīts cūkgaļas cepetis

Trešais pagatavošanas solis:

Ar apelsīnu glazūru piepildiet dekorējamā maisiņa vienu pusi (izmantojiet tādu, kam ir liels apaļš uzgalis), bet otru pusi piepildiet ar šokolādes sviesta krēmu. Izrotājiet katru kūkas augšpusi. Rotājiet ar papildu apelsīna miziņu un sarīvētu tumšo šokolādi.

 

Leave a Comment