Ābolu dzērveņu pildīts cūkgaļas cepetis

 

Vai esat kādreiz gatavojuši pildītu cūkgaļas cepeti? Tas ir vienkārši! Un tas ir lielisks veids, kā iegūt aromātisku pildījumu liesas cūkgaļas muguras daļas cepeša iekšpusē.

Viss, kas nepieciešams, ir uzmanīgi sagriezt ar garu asu nazi, lai ceptu sviesta tauriņu. Pēc tam virsū uzsmērē pildījumu, sarullēt to kā želejas rullīti, sasiet un cepiet.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Pildījumam:
1 glāze ābolu dzēriens.
1/2 glāzes etiķa
3/4 tases iepakoti gaiši brūnais cukurs
1 liels šalotes sīpols, nomizots, sagriezts plānās šķēlītēs.
1 1/2 glāzes žāvētu ābolu
1/2 glāzes žāvētu dzērveņu
1 ēdamkarote rīvēta svaiga ingvera
1 ēdamkarote dzelteno sinepju sēklu
1/2 tējkarotes maltu piparu
1/8 līdz 1/4 tējkarotes piparu.

Cūkgaļas cepetim:
Samaisiet 2 1/2 cūkgaļas muguras gabalu bez kauliem
Sāls un svaigi malti melnie pipari

1. Atdzesējiet cepeti, lai to būtu vieglāk sagriezt:

Pirms cūkgaļas apstrādes cūkgaļas cepeti uz 30 minūtēm ievietojiet saldētavā, lai to būtu vieglāk sagriezt. Kamēr cūkgaļa atdziest, varat pagatavot pildījumu.

2. Pagatavojiet pildījumu un glazūru:

Uzkarsējiet visas pildījuma sastāvdaļas līdz vārīšanās temperatūrai vidēji lielā katliņā uz vidēji augstas uguns. Apklājiet, samaziniet karstumu un vāriet, līdz āboli ir ļoti mīksti, apmēram 20 minūtes.

Noteciniet caur smalku sietu, atstājot šķidrumu. Ar gumijas lāpstiņu piespiediet ābolu maisījumu sietā, lai no tā izdalītu pēc iespējas vairāk šķidruma.

Atgrieziet šķidrumu katliņā un vāriet uz vidēji augstas uguns, līdz tā daudzums samazināsies līdz 1/2 glāzes, apmēram 5 minūtes. Noņemiet no karstuma, atlieciet malā un paturiet šo šķidrumu izmantošanai glazūrai.

Ābolu maisījumu ieberiet virtuves kombainā, veiciet piecpadsmit reizes aptuveni 1 sekundes ilgus impulsus. Atlieciet malā.

3. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 350 ° grādiem:

vai sagatavojiet grilu karsēšanai.

4. Sviesta tauriņu cepetis:

Cūkgaļas cepetis tiks “dubultots”. Ielieciet cepeti uz leju, lai speķa puse būtu uz augšu. Ielieciet nazi cepeškrāsnī 1/2 cm horizontāli no cepeša apakšas gar tā garāko pusi.

Izdariet garu iegriezumu gar cepeša apakšdaļu, apstājoties 1/2 cm pirms cepeša malas. Iespējams, būs vieglāk apstrādāt, ja sāksiet no kāda cepuma stūra.

Lasi vēl: Garšīga mājās gatavota majonēze, kuras pamatā ir linu sēklas

Atveriet cepeti un turpiniet griezt cauri cepeša biezākajai pusei, atkal saglabājot 1/2 cm attālumu no apakšas. Atkārtojiet šo darbību, līdz cepetis ir vienmērīgi 1/2 cm biezs visā tā garumā.

5. Izklājiet pildījumu uz cepeša un cieši satiniet:

Cepeta iekšpusi labi apkaisiet ar sāli un pipariem. Izklājiet pildījumu uz cepeša, atstājot 1/2 cm malu no malām.

Sākot ar īsāko cepeša pusi, to ļoti cieši satiniet. Ar aukliņu 1 cm intervālos nostipriniet ar auklu. Izcepto cepeti no ārpuses bagātīgi apberiet ar sāli un pipariem.

6. Cepiet cepeškrāsnī:

Novietojiet cepeti uz režģa cepamajā pannā, ievietojiet cepeškrāsnī uz vidējā plaukta.

Cepiet no 45 līdz 60 minūtēm, līdz cepeša iekšējā temperatūra ir 130 līdz 135 grādi. Apsmērējiet ar pusi glazūras un cepiet vēl 5 minūtes. Izņemiet cepeti no cepeškrāsns vai grila. Novietojiet to uz griešanas dēlīša. Pirms sagriešanas šķēlēs to pārklājiet ar foliju, lai tas 15 minūtes atpūstos un būtu silts.

7. Servēšana:

Sagrieziet 1/2 cm platos gabaliņos, sagriežot cepeti, noņemiet auklu. Pasniedziet ar atlikušo glazūru.

 

Leave a Comment