Bērns regulāri runā pretī: ko darīt

Tāpēc, jo jaunāks ir jūsu bērns, jo ātrāk un vieglāk jūs varat iemācīties atrast ar viņu kopīgu valodu un kompromisu. Piemēram, četrus gadus vecam bērnam būs nepieciešamas aptuveni 4 minūtes, lai viņš saprastu, ka kontrole un vadība pieder tētim un mammai.

Pēc tam negatīvisms pazudīs, un bērnam atkal radīsies normāla vēlme sadarboties ar vecākiem. Tajā pašā laikā vecākiem nevajadzētu aizmirst, ka viņiem pašiem šādai atelpai nepieciešams vairāk laika nekā bērnam, tāpēc vienmēr kontrolējiet savas negatīvās emocijas, savaldiet tās, bērnam jebkurā situācijā jādzird jūs runājam mierīgā, bet pārliecinātā balsī.

Ar mazu bērnu šādus pārtraukumus varat pavadīt kopā, skaļi skaitot un pakāpeniski nomierinot sevi un bērnu. Lielākiem bērniem var aizliegt spēlēt spēles uz sīkrīkiem, skatīties TV programmas, piedāvāt viņiem padomāt par savu uzvedību citā telpā.

Bērns nomierināsies, viņš spēs analizēt lielāko daļu savu darbību un nāks pie jums ar skaidrojumu par to vai citu konfliktsituāciju. Uzmanīgi viņu uzklausiet un noteikti palīdziet viņam atrast pareizo uzvedības līniju.

Centieties pēc tam neatcerēties par iepriekšējiem konfliktiem, kuros jūs jau esat nonākuši pie izlīguma. Bērns nekļūs labāks tikai tāpēc, ka jūs viņam pastāvīgi atgādināsiet par pagātnes neveiksmēm, gluži pretēji, tas viņā uzaudzinās mazvērtības un nedrošības sajūtu. Labāk viņu uzslavējiet par pašreizējām uzvarām, mīliet viņu, un viņš jums par to atbildēs.

 

Leave a Comment