Atstājiet pannu mierā – mums vajag nelielu tasi ūdens un 40-60 sekundes laika lai pagatavotu gardas brokastis
Ātrākās brokastis: kā vienā minūtē pagatavot olu mikroviļņu krāsnī. Cepta ola ir lieliska brokastu iespēja, un to var pasniegt desmitiem dažādu veidu. Viena pati uz šķīvja, kā sviestmaize uz grauzdiņiem, sviestmaizē, ar garšaugiem, sieru vai šķiņķi – iespējas ir gandrīz bezgalīgas. Parasti galvenā problēma ir pareizi pagatavot olu, bet mikroviļņu dzīves uzlauzts ļauj iegūt lielisku olu mazāk nekā minūtē.
CNET mājas un virtuves vecākais redaktors Deivids Vatskis personīgi izmēģināja paņēmienu, kā pagatavot ceptas olas mikroviļņu krāsnī, kas jau gadiem aktīvi apspriesta sociālajā tīklā Reddit. Izpētījis komentārus pie receptes apraksta, žurnālists pilnveidoja pats savu metodi un tagad iesaka pirms gatavošanas rūpīgi caurdurt dzeltenumu ar zobu bakstāmo, lai tas neuzsprāgtu.
“Viss, kas jums nepieciešams perfektai olai, ir mikroviļņu krāsns, maza krūze ūdens un sešdesmit sekundes. “Šīs ir vienkāršākās brokastis, ko jebkad pagatavosiet, un tās ir daudz veselīgākas par virtuli, bageti vai bļodu ar saldām pārslām,” Deivids rakstīja, kā arī soli pa solim recepti ideāli ceptu olu pagatavošanai mikroviļņu krāsnī.
Kā pagatavot vārītas olas mikroviļņu krāsnī
Piepildiet tasi, glāzi vai keramikas smalkmaizītes ar apmēram 1/2 tase istabas temperatūras sālsūdens. Daudzumam jābūt pietiekamam, lai pilnībā pārklātu olu. Ūdenim ir ļoti svarīgi pievienot sāli – tas samazina dzeltenuma uzsprāgšanas risku. Iesities vienu vistas olu un uzmanīgi nolaidiet čaumalas saturu sālītā ūdenī, uzmanoties, lai nesabojātu tās integritāti.
Tieši šajā posmā Dāvids iesaka rūpīgi caurdurt dzeltenumu ar zobu bakstāmo – kad ola jau ir bļodā. Ievietojiet bļodu ar olu mikroviļņu krāsnī un vāriet ar lielu jaudu apmēram 40-45 sekundes vai nedaudz ilgāk, ja vēlaties stingrāku dzeltenumu. Uzmanīgi izņemiet olu no ūdens, izmantojot karoti ar rievojumu vai sietu. Pasniedziet brokastis, kā jums patīk: varat pasniegt vārītu olu ar grauzdiņiem, šķiņķi, sieru, zaļumiem, avokado, aso mērci un citiem produktiem.
Padoms: dažādu mikroviļņu krāsniņu modeļu jauda un jauda atšķiras, tāpēc var atšķirties arī vārītu olu gatavošanas laiks. Sāciet ar 30–35 sekundēm pirmajam mēģinājumam, pēc tam pievienojiet piecas sekundes, līdz sasniedzat vēlamo gatavību. Kad būsiet pagatavojis vienu vai divas olas, būsiet noteicis ideālo laiku un pēc tam varēsiet iestatīt vēlamo laiku bez papildu pauzēm.
Lasi vēl: Galvenie datumi 2025. gadā — laiks būt gatavam pārmaiņām
“Novy Ochag” pētīja šīs receptes diskusijas internetā un atrada vēl divus noderīgus ieteikumus:
-Samaziniet mikroviļņu jaudu un pagatavojiet vārītu olu nedaudz ilgāk – tādējādi olai būs mazāk gumijas garša.
-Izmēģiniet olas gatavot, izmantojot “pashoot” metodi (vakuumā zemā temperatūrā), izmantojot olu čaumalas kā “tvertni”. Ievietojiet veselas neapstrādātas olas ūdenī un vāriet 45 minūtes 63 ° C (145 °F). Vienā reizē varat pagatavot nelielu partiju, atlikušās olas ievietot ledusskapī un pēc vajadzības uzsildīt karstā ūdenī. “Nekādas gumijas tekstūras, nekādas sabrukšanas ūdenī, nejaukšanās ar pārtikas plēvi,” šo metodi izceļ kāds Reddit komentētājs.
Your writing has a way of resonating with me on a deep level. I appreciate the honesty and authenticity you bring to every post. Thank you for sharing your journey with us.
Hello Neat post Theres an issue together with your site in internet explorer would check this IE still is the marketplace chief and a large element of other folks will leave out your magnificent writing due to this problem